Питсбърг триумфира с купата „Стенли“

Питсбърг стана шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада за втори последователен сезон. В шести мач от финалната серия отборът на „пингвините“ победиха с 2:0 като гости Нешвил и спечелиха купа „Стенли“ за общо пети път в своята история след 4:2 успеха.Двете попадения бяха реализирани след късна драма в последните 95 секунди на последната третина на срещата. Шведът Патрик Хорнквист даде аванс за гостите след точно 58.25 минути игра, а 14 секунди преди финалната сирена неговият сънародник Карл Хагелин фиксира крайното 2:0 на празна врата.

Вратарят Мат Мъри се отличи с 27 спасени шайби за Питсбърг. Мъри записа втори пореден двубой без допуснато попадение в мрежата си.

Канадският централен нападател и капитан на шампионите Сидни Кросби за втори пореден сезон беше избран за най-полезен играч в плейофите в НХЛ.

Поражението сложи край за магическия сезон на Нешвил. Тимът на Предатърс елиминира фаворитите Чикаго, Анахайм и Сент Луис по пътя си към финалната серия и направи най-забележителното постижение в своята 19-годишна история.

Питсбърг е първият отбор, който печели купа „Стенли“ в два поредни сезона през последните близо две десетилетия. През 1997 и 1998 година Детройт спечели титлата в Лигата в два последователни шампионата.

bet365

Оферта bet365 информира, че може да спечелите още 50% за множествен залог преди мач за срещи от НХЛ с офертата на bet365 Парлей Бонус. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Хокей на лед само по bet365.