Италиански политик повдигна темата за рисковете от споделена онлайн покер ликвидност.

Плановете на Европейския съюз за регулираните на пазарите за хазартни игри да споделят онлайн покер ликвидност са заплашени от ключов италиански политик, който заплашва с потенциална отмяна на годините на преговори от страна на регулаторите за съответните им пазари.

На 6 юли хазартните регулаторите във Франция, Италия, Португалия и Испания най-накрая постигнаха консенсус относно плановете си да позволят на лицензираните онлайн покер оператори на четирите страни да приемат клиенти от пазарите на всички тези държави. Докато планът е далеч от реалността, някои регулаторни органи вече са започнали да приемат кандидати, онлайн покер сайтове, които смятат, че споделянето е важно.

Но тези планове бяха заплашени миналата седмица, от сенатора на италианската демократическа партия, Франко Мирабелли (на снимката), който е член на влиятелна анти-мафия комисия. Gioco News цитира Мирабелли, заявявайки, че планира да представи заявка за незабавна намеса на министъра на икономиката и финансите, Пиер Карло Падоан, за да се предотврати осъществяването на този проект.

Мирабелли очевидно е убеден, че позволяването на италиански лицензирани онлайн покер оператори да споделят ликвидност със своите колеги на три други пазара на ЕС може да стане „инструмент за рециклиране“, очевидно по този начин, италианците обясняват международното изпиране на пари.

Мирабелли също така очерта аргумента си по отношение на защита на играчите, което предполага, че споделянето на ликвидност би означавало, че „играчите ще бъдат изложени на по-големи рискове в неконтролирана система“, въпреки че Мирабелли не даде примери за това какви допълнителни рискове могат да се срещнат. Но Мирабелли заяви, че парламентът „не се нуждае от по-нататъшно разширяване на офертите чрез интернет“.

Думите на Мирабелли скоро бяха отразени от Джорджо Пасторино, председател на Totoricevitori Sport Union (STS), който оперира с лотарийни и бетинг продукти със спортна тематика. Agimeg.it цитира Пасторино, казвайки, че правителството трябва да „отстъпи на международната ликвидност“ поради „високия риск от рециклиране“. Пасторино каза, че STS ще предприеме „всички възможни стъпки за спиране на тази неконтролирана свобода“ в онлайн областта.

STS е свързана с Italian Tabaccai Federation (FIT), а председателят на FIT, Джовани Рисо, също не е фен на споделената международна ликвидност, наричайки я „рисковано разширяване“ за Италия и „риск, който не можем да си позволим“.

Остава да се види какво ще направят тези опоненти на ликвидностa, но това предизвикателство със сигурност няма да окуражи онлайн покер играчите в тези четири страни-членки на ЕС, които страдат заради оградите от години, чакайки още някого, с когото да играят.

bet365 Вижте онлайн покер залата на bet365 !

 

bet365