Правила – НКАА Колежански Футбол, НФЛ и още

Включва НКАА Колежански Футбол, НФЛ, КФЛ, СЛАФ, ЮФЛ и Арена Футбол. Прекъснати или отложени мачове се отменят, освен ако не саизиграни или пренасочени през същата седмица от календара на НФЛ (Четвъртък – Сряда местно време за стадиона). Това не важи за залози, които вече са били определени преди момента на прекъсване или отлагане.

Ако мястото за провеждане на мач се промени, направените вече залози. Ще са валидни, при положение, че Домакинът е все още обявен за такъв. Ако има смяна на Домакин и Гост. Залозите направени по първоначалната схема ще бъдат отменени.

При залог с 2 възможности правилото за отмяна важи. Освен ако не е упоменато обратното. Единичните залози се връщат, а в множествени/парлей залози селекцията се счита за неучастващ.

Специални за Седмица – Общо Точки, Точки за Конференция,Ще има ли Победа на Нула. Важат за брой мачове обявени на сайта за всяка седмица. В случай на един или повече прекъснати/отложени мачове. Залозите се отменят, ако не се изиграят в същата седмица за НФЛ (Четвъртък – Сряда местно за стадиона време), или вече не е определен изхода от залога.

Пазари за Седмица – Нерезултатен/Най-Резултатен Отбор и Ярдове на Играч. Като се считат само посочените участници. Отбор или Играч от отложен/прекъснат мач ще се счита за Неучастващ. А другите участници ще подлежат на Правило 4. Ако мачът не се изиграе в същата седмица за НФЛ (Четвъртък – Сряда местно време за стадиона).

Залози преди мач (включително коефициенти за 2-ро полувреме/4-та четвърт) ВКЛЮЧВАТ продължения, освен ако не е посочено друго.

Ако не е посочено друго, за да има резултат от залозите. Трябва да остават 5 или по-малко минути до края на мача. С изключение на тези, за които вече е определен изходът от съответния пазар. Всички пазари преди мач и специални залози за НФЛ ще се уреждат според статистиката в www.NFL.com, обявена в деня на мача. Последващите промени няма да влияят на уреждането.
За да има резултат от специалните пазари. Мачът трябва да е завършил, с изключение на тези, за които вече е определен изходът от съответния пазар.

Отбор с Най-много/Най-малко точки – считат се само обявените отбори.

Прилага се Правилото за равен Резултат.

Общо за Отбор – Четно/Нечетно – Нулата се счита за четно при уреждането на залога.
Отбор да поиска 1-ви Таймаут – предвидете кой отбор първи ще поиска таймаут. Не се счита таймаут поискан поради друга причина (Оспорване на Решение, Контузия и т.н.).

Някой Отбор да Отбележи 3 Поредни Пъти – Предвидете дали един от двата отбора ще отбележи 3 поредни пъти по време на мача. Изключват се точките, отбелязани при удара след тъчдаун.

Първа Офанзивна Атака в Мача – Определя се от първата офанзивна игра в мача след начало от скримиджа (изключвайки Наказания). При случай на тъчдаун от първото разиграване след началния удар, залозите остават за следващият начален удар. Незавършени или пресечени подавания, и Чувал на Куотърбека или Фъмбъл ще се считат за Подаване. Фъмбъл след пас към Ранинг Бека се счита за Пробягаване.

Общо Офанзивни Ярда – Залозите се уреждат според Нетните Ярдове за двата отбора (включва загубените ярдове за блокада).
Отбор с Най-много Пас Ярда – Урежда се на база общия брой подадени ярдове.

Отбор с Най-много Пробягани Ярда – Урежда се на база общия брой пробягани ярдове (включва негативни ярдове).
Нарушения – Всички пазари за Нарушение са на база на потвърждение на Нарушението. Отменените Нарушения не се считат.
Представянето/Специалните залози – Залозите са валидни, ако играчът участва в едно Разиграване. Двубой между играчите е валиден, ако и двата играча участват в едно Разиграване. Прилага се Правилото за Отменен Залог.

За следните пазари, играчът трябва да е облечен/активен, за да важат залозите (според Официалният Списък на НФЛ): –
Първи/Последен/Повече и По Всяко Време Отбелязал Тъчдаун. Предвидете името на играча отбелязал тъчдаун Първи/Последен/Повече/По Всяко Време, или дали няма да има отбелязан тъчдаун. Други са всички играчи, които не са посочени.
Номер на Фланелките на Тъчдаун – Ако не е отбелязан тъчдаун, няма резултат от залозите.

Скоркаст – Ако мач е прекратен, след като е отбелязан тъчдаун, всички залози се уреждат като единични залози, за първи играч отбелязал тъчдаун, при съответните коефициенти. Ако няма отбелязан тъчдаун в мача, всички залози се уреждат като единични залози на Печеливша Разлика.Скоркаст по Всяко Време – Ако няма тъчдаун в мача, всички залози се уреждат като губещи. Ако след като има тъчдаун, мач е прекратен и има повече от 5 минути оставащи за игра, всички залози се уреждат като единични за съответния играч с коефициента за тъчдаун по всяко време.

Уинкаст – Ако няма тъчдаун в мача, всички залози се уреждат като губещи. Ако след като има тъчдаун, мач е прекратен и има повече от 5 минути оставащи за игра, всички залози се уреждат като единични за съответния играч с коефициента за Първи тъчдаун.

Уинкаст за Отбор – Ако няма тъчдаун в мача, всички залози се уреждат като губещи. Ако след като има тъчдаун, мач е прекратен и има повече от 5 минути оставащи за игра, всички залози се уреждат като единични за съответния отбор с коефициента за Първи отбор с тъчдаун.

Скоркаст на Полувремето – Ако няма тъчдаун в първото полувреме, всички залози се уреждат като губещи. Ако след като има тъчдаун, мач е прекратен и има повече от 5 минути оставащи за игра от първото полувреме, всички залози се уреждат като единични за съответния играч с коефициента за Първи тъчдаун.

Скоркаст за 1-во Полувреме – Ако няма тъчдаун в първото полувреме, всички залози се уреждат като губещи. Ако след като има тъчдаун, мач е прекратен и има повече от 5 минути оставащи за игра от първото полувреме. Всички залози се уреждат като единични за съответния играч с коефициента за Първи тъчдаун.

Специалните залози за Куотърбековете се базират на Общо Пас ярдове.