Предстои развръзката в групите на Лига Европа

Днес ще се изиграят мачовете от последния кръг в груповата фаза на Лига Европа. Доста отбори вече си осигуриха място в директните елиминации, но други ще има своя последен шанс тази вечер. От развръзката на борбата в 12-те групи ще се вълнуват и в лагера на Лудогорец, който ще научи своя съперник на 1/16-финалите в турнира в понеделник. Сред потенциалните противници на „орлите“ са всички победители в групите на Лига Европа.
Сериозна интрига има в група „А“, където Фенербахче се нуждае само от точка при гостуването си на Фейенорд, за да е сигурен за класирането си напред. Холандците пък трябва на всяка цена да спечелят. Водещият букмейкър bwin оценява успеха на Фейенорд с коефициент 2.20, ставката за равенство е 3.40, а евентуална победа на „фенерите“ ще умножи залога ви по 3.30.

В другия мач от групата Манчестър Юнайтед гостува на Заря (Луганск) и може да се класира дори при загуба, но с условието Фейенорд също да загуби от Фенербахче.

В група „В“ АПОЕЛ (Никозия) и Олимпиакос вече се класираха за 1/6-финалите, но ще си оспорват първото място в пряк двубой. Йънг Бойс и Астана на Станимир Стоилов пък ще определят кой ще завърши на третата позиция.

В група „D“ лидерът Зенит, който е с пълен актив от 15 точки, гостува на АЗ Алкмаар. Мачът е много по-важен за холандците, които при победа ще завършат втори. При всякакъв друг резултат шансове да продължат напред ще имат и другите два тима – Макаби (Тел Авив) и Дъндолк. Те ще се срещнат в Израел, а bwin дава следните коефициенти за мача: 1.40 за победа на Макаби, 4.60 за равенство и 8.50 за гостите от Ейре.

От група „F“ за 1/16-финалите вече се класираха Генк и Атлетик (Билбао), но не е ясно кой ще заеме първото място в крайното подреждане. В група „G“ първи ще завърши Аякс, а за втората позиция се борят Стандард (Лиеж) и Селта (Виго). Подобна е ситуацията и в група „G“, където Шахтьор (Донецк) е без загубена точка, а един измежду Брага и Гент ще финишира втори.

Интересни мачове предстоят в група „J“. Тук Фиорентина вече се класира, но останалите три отбора имат шансове за второто място. ПАОК приема Слован (Либерец) и трябва да постигне по-добър резултат, отколкото Карабах срещу Фиорентина. За чехите пък единствената алтеернатива е победата, но тя ще им свърши работа само ако Карабах загуби.

Световната букмейкърска къща bwin дава коефициент 1,45 за победа на ПАОК, равенството е оценено на 4.60, а ставката за успех на Слован е 7.00.

Пряк сблъсък има и в група „L“, където Саутхамптън и Апоел (Беер Шева) ще решат кой ще придружи Спарта (Прага) на 1/16-финалите. Bwin определя „светците“ за фаворит с коефициент 1.45, равенството е оценено на 4.40, а коефициентът за победа на гостите от Израел е 7.25.

В група „К“ четирите отбора са събрани в 1 точка и всички имат шансове да продължат. Турският Османлъспор приема ФК Цюрих, а Виляреал е домакин на Стяуа.

Лига Европа, групова фаза – 6-и кръг:

18:00 часа:

Виляреал – Стяуа

ПАОК – Слован (Либерец)

Коняспор – Гент

Османлъспор – ФК Цюрих

Карабах – Фиорентина

Брага – Шахтьор (Донецк)

20:00 часа:

АПОЕЛ (Никозия) – Олимпиакос

Заря (Луганск) – Манчестър Юнайтед

Андерлехт – Сент Етиен

Фейенорд – Фенербахче

Сасуоло – Генк

Астра – Рома

Виктория (Пилзен) – Аустрия (Виена)

Макаби (Тел Авив) – Дъндолк

Рапид (Виена) – Атлетик (Билбао)

Йънг Бойс – Астана

Майнц 05 – Габала

АЗ Алкмаар – Зенит

22:05 часа:

Панатинайкос – Селта

РБ Залцбург – Шалке 04

Стандард (Лиеж) – Аякс

Саутхамптън – Апоел (Беер Шева)

Интер – Спарта (Прага)

Ница – Краснодар

bet365