ПРОГНОЗА: Арсенал – Базел

Арсенал – Базел, мач от група А на Шампионската лига,
„Емиратс Стейдиъм“, 21,45 часа, съдия Дани Макейле (Хол)

Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Дебюши, Бейерин, Холдинг, Кошчелни, Габриел, Мустафи, Гибс, Монреал, Г. Джака, Елнени, Джака, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Санчес, Уолкот, Айоби, Лукас, Чуба Акпом
Наказан: Жиру
Контузени: Коклен, Рамзи, Уелбек, Мертезакер

Групата на Базел: Вацлик, Ланг, Сухи, Баланта, Траоре, Т. Джака, Цуфи, Бярнасон, Делгадо, Щефен, Шпорар, Алварес, Янко, Думбиа, Кала, Габер, Дие, Вайлати, Хьог
Контузени: Аканжи, Буа

Вдъхновен от добрите си резултати напоследък и от разгрома срещу Челси, Арсенал ще излезе уверен в сблъсъка с Базел в Шампионската лига и ще търси продължаване на успеха си. Артилеристите започват да набират скорост и макар и да не играха добре на терена на ПСЖ преди 2 седмици, пак успяха да избегнат поражението, което е доказателства за класа. Тимът обаче трябва да спечели на всяка цена в стремежа да приключи на върха в групата.

Арсен Венгер обаче не се успокоява и на пресконференцията предупреди, че швейцарците имат победи като гост срещу Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси, така че не трябва да бъдат подценявани. Лондончани спечелиха и четирите си домакинства до момента срещу швейцарци в историята, като вкараха 8 гола и допуснаха само 1 в тези мачове, което определено е позитивна статистика.

Много по-впечатляващо обаче е постижението на Базел, който от 10 мача срещу англичани има само едно поражение, като спечели 4 от срещите. Загубата бе срещу Манчестър Юнайтед у дома.

Интересно е, че братята Гранит и Таулант Джака отново ще излязат един срещу друг, след като сътвориха история на европейското първенство през лятото, което ще донесе допълнителна интрига в сблъсъка.

Прогноза: Арсенал – Базел 0:1

Коефициенти на bet365:

Арсенал 1.28
равен 6.00
Базел 12.00

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.