Прогноза за победител в Група G – ФИФА Световна купа по футбол 2018

Двата европейски гиганта Белгия и Англия едва ли биха желали по-добър жребий. Те са в групата заедно с мъниците Тунис и Панама, които все пак имаха отличен шанс да се класират за елиминациите. Те ще се изправят един срещу друг в последната групова игра, като резултатът играе важна роля при определянето на победителя в групата. И все пак, тези отбори с много звездни играчи все още имат какво да доказват на руска почва, тъй като те често не успяват да се справят в големи състезания.

Белгия

Червените дяволи бяха един от смъртоносните отбори в квалификациите този сезон. Те отбелязаха общо 43 гола, като допуснаха само 6. Те бяха непобедими, натрупаха 28 точки с 9 победи и 1 равенство. Само Германия спечели повече точки в квалификациите, но те имат 100% победи  в състезанието.

Белгия достигна четвъртфиналите в Бразилия през 2014 г., но те често са критикувани заради ултра-отбранителната тактика, въпреки че имат качествени нападатели. По време на състезанията са постигнали само 4 гола, което е изключително лоша статистика. Все пак те бяха групирани с Алжир, Русия и Южна Корея.

Но нещата изглеждат ярки, откакто Роберто Мартинес също се присъедини като главен треньор. Статистиката от квалификациите е пример, но по-обещаващият фактор е, че тактиката на треньора от Испания е фокусирана върху извличането на най-доброто от талантливи атакуващи играчи като Еден Азар и Кевин де Брюне. Следователно този белгийски отбор няма да бъде скучен за гледане.

Англия

Трите лъва не се затрудниха в квалификациите и това не е изненада. Играчите на Гарет Саутгейт нямаха загуба в процеса, като спечелиха 8 победи и 2 равенства. Все пак ще бъде интересно да се види дали могат да прехвърлят инерцията си в голям турнир. Най-доброто им постижение  в Световното първенство по футбол бе по време на изданието от 1990 г.. Тогава те завърши четвърти. Това беше и единственият случай, в който екипът прекоси бариерата на четвъртфиналите.

Както споменахме по-рано, Англия има какво да докаже на Световното първенство. Те не се класираха от групата в Бразилия, след като не успяха да регистрират победа. Въпреки достигането на 16-ия кръг в Южна Африка, отборът успя да спечели само една победа от три групови игри. Така че този отбор ще излезе, за да счупи статистиката си на световната сцена.

Тунис

Лудата футболният северноафриканска държава се завръща в Световното първенство след 12-годишно прекъсване. Последното им представяне в турнира беше в Германия 2006, което беше третото им поредно участие. Въпреки това, те не прогресираха отвъд груповата фаза в тези три случая, след като не успяха да регистрират нито една победа.

Групирани заедно с двамата европейски гиганти, шансът на Тунис да се класира е близо до нула. Техният отбор е до голяма степен неопитен и им липсва качество на ключови позиции.

Панама

Панама спечели автоматична квалификация за финалите за световното първенство по футбол за първи път в историята си при драматични обстоятелства. Те се класираха пред традиционните участници като САЩ и Хондурас.

Отборът успя да спечели само 3 победи в 10-те си мача в последния квалификационен кръг. Това ясно означава, че в отбора липсват силни играчи, които могат да диктуват играта. Екипът, управляван от колумбийския роден треньор Хернан Дарио Гомез, ще ръководи много опитен отбор, който от дълго време играе заедно. Въпреки това, техният престой в Русия се очаква да завърши с последната групова игра срещу Тунис.

Прогноза за Група G

Точен финал (1-во и 2-ро място) – Белгия и Англия

Панама да завърши на последно място

 

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп. Включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за Мондиал 2018 от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Автор: Бет – БГ / Bet – BG