ПРОГНОЗА: Ювентус – Удинезе

Ювентус – Удинезе, мач от 8-ия кръг на Серия „А“, стадион: „Ювентус Стейдиъм“, начало: 21.45 часа

Групата на Юве за мача:
Вратари: Буфон, Нето, Аудеро
Защитници: Киелини, Бенатия, Алекс Сандро, Бардзали, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Ернанес, Матиело, Лемина, Стураро
Нападатели: Игуаин, Манджукич, Дибала, Кийн

Италианският хегемон Ювентус приема Удинезе в мач от 8-ия кръг на Серия „А“. „Бианконерите“ са определяни като големия фаворит в сблъсъка, а един от лидерите на отбора Клаудио Маркизио попадна в групата на Макс Алегри. Халфът не е играл от април месец заради тежка контузия в коляното, но вече е възстановен, което е отлична новина за „старата госпожа“. Окачва се Маркизио да запише няколко минути игра като резерва.

Супер талантът Мойзе Кийн също попадна в разширения състав. 16-годишният нападател е взет на мястото на Марко Пяца, който е с травма, а след здравословни проблеми за Юве се завръща и Меди Бенатия. Леонардо Бонучи и Дани Алвеш пък получават почивка зарад тежкото гостуване на Олимпик Лион в сряда в Шампионска лига. Аут за мача са Даниеле Ругани и Квадво Асамоа, които са с контузии. За Удинезе пък няма да играят Евандро и Видмер, докато Самир и Халфердсон са под въпрос.

През миналия сезон Ювентус прие Удинезе в 1-ия кръг и изненадващо гостите спечелиха с 1:0. Именно с този мач започна кошмарния старт на торинци в първенството, но след това отборът набра скорост и нямаше кой да го спре по пътя към историческата пета титла. В ответния двубой в Удине „бианконерите“ се наложиха с 4:0, като крайният резултат бе оформен още в 42-ата минута.

Нашата прогноза е, че Юве няма да има сериозни проблеми и отново ще реши всичко през първото полувреме, след което ще пести сили за визитата във Франция през идната седмица.

Прогноза: Ювентус – Удинезе 3:0 /www.gol.bg

Bet365