Райън Мейсън се възстановява от животозастрашаваща контузия

Полузащитникът на Хъл Сити Райън Мейсън сподели, че трябва да има търпение и да продължи възстановяването си след животозастрашаваща контузия на главата по време на мач.

Майсън претърпя фрактурира на черепа при сблъсък със защитника на Челси Гари Кейхил през януари, когато бившият играч на Тотнъм пострада от кървене от мозъка.

26-годишният футболист е на път да се възстановяви, но ще трябва да изчака второ компютърно сканиране, за да определи кога може да се върне в игра.

„Аз просто чакам моя череп да зарастне“, каза той за предаването „Дебатът“ по Скай спортс.

„Преди месец ми направиха  компютърно сканиране и все още не съм оздравял. Ще повторим това сканиране в близко бъдеще и ще измерим скоростта на зарастване за да преценим кога ще оздравея.“

„Физически съм готов да се върна, когато е безопасно и разумно.“

„Това е просто случай на костно зарастване, няма мозъчно увреждане или нещо подобно. На път съм да се оправя.“

Мейсън беше на безконтактно обучение с неговите колеги от Хъл през лятото, но все още не е готов да се ангажира с по-активна физическа тренировка, което може да попречи на възстановяването му.

„Присъединяване към момчетата, скачане за хедърите и участие в този вид контакт,“ добави Мейсън, когато го попитаха какъв ще бъде следващият етап от възстановяването му.

„Чувствам се добре, не бих поставил себе си в положение, което би могло да бъде опасно. Просто съм търпелив, уважавайки тялото си и го оставям да лекува.’

„Това беше опасен сблъсък, но благодарение на медицинския екип, който беше там, и действаха толкова бързо сега съм тук и съм  в добро физическо състояние“.

Бившият интернационал на Република Ирландия Кевин Дойл обяви оттеглянето си от мача миналата седмица след медицински съвети по повод няколко сътресения. Във връзка с това  Майсън призна, че сега има по-добро разбиране за това, през какво преминават играчите с контузии на главата.

„Преживях мозъчни увреждания. Имах кървене на мозъка и се борих с това  до осем седмици“, каза той.

„Тялото ми лекуваше мозъка и разбирам какво им е на тези хора. “

„Това е неприятна ситуация, на която не може да се гледа с лека ръка.“

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Bet365 Livescore предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Те също предлагат на живо срещи от следните лиги и шампионати: ФИФА, УЕФА, Шампионска лига, Италия Серия А, Висша лига, Ла Лига, Лига 1 Франция, Руска Премиер Лига, САЩ Висша лига, Бундеслига, Лига Европа, Чемпиъншип, Мондиал 2018, Турска Суперлига, БГ Футбол и други. Тук можете да откриете програма на предстоящи спортни срещи, които ще бъдат предавани пряко. Както и прогнози за футбол, съвети за залози, коефициенти, класиране, резултати и статистика. Актуални новини за трансфери, контузии, отбори и турнири.

Нека Ви напомним, че всички страхотни пазари. На които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо  са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Livescore.

Автор: Бет – БГ / Bet – BG