Реал Мадрид се изправи пред пропаст, но оцея

Европейският шампион Реал Мадрид се наложи с 2:1 при гостуването си на Спортинг (Лисабон) в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Рафаел Варан изведе испанците с гол в 29-ата минута. В 64-ата Жоао Перейра получи червен картон. В 80-ата Адриен Силва изравни от дузпа. При този резултат тимът на Зинедин Зидан със сигурност щеше да остане втори в крайното класиране на групата. В 87-ата обаче Карим Бензема донесе успеха. Реал продължава да изостава с две точки от лидера Борусия (Дортмунд), но в последния кръг германците гостуват на „Сантиаго Бернабеу„.

Серхио Рамос се завърна в състава на „белите“, а Карим Бензема остана на пейката. Неговото място в атака беше заето от Лукас Васкес. Португалският тим излезе с мисъл за нападение, включвайки Брайън Руис, Бас Дост и Бруно Сезар.

„Жозе Алваладе“ посрещна подобаващо своя любимец Роналдо. Първата ситуация в мача беше във втората минута пред Кейлор Навас. Адриен Силва направи силен рейд, но Серхио Рамос се намеси, а и се оказа, че има засада. В 12-ата Кристиано плонжира и стреля с глава, но също беше в засада. Две минути по-късно CR7 и Гарет Бейл разиграха добре в наказателното поле, ала защитата на домакините се справи и изби в корнер.

В 16-ата Лукас Васкес подаде атрактивно към Бейл в наказателното, но уелсецът не успя да центрира точно. „Лос бланкос“ успяха да стигнат до гол след статично положение. В 29-ата Роналдо беше спънат вдясно на наказателното поле. След центрирането португалецът игра с топката, но вместо удар се получи подаване към Варан, който отблизо реализира – 0:1.

Лисабонци реагираха и две минути по-късно бяха много близо до попадение. Вратарят на гостите беше преодолян, но вездесъщият капитан Рамос плонжира и изби с глава. В 40-ата „лъвовете“ в един глас поискаха дузпа, но всъщност нарушението на Марсело беше извън наказателното поле. Бруно Сезар шутира силно към близката греда и топката профуча много близо до целта.

През второто полувреме Спортинг опита да отвърне на удара, но акциите нямаха нужния завършек. В началото на втората част Марсело сякаш получи контузия в бедрото. Въпреки това той се изправи и игра още 20-ина минути преди да бъде заменен. В 58-ата минута Гарет Бейл напусна с травма, сменен от Марко Асенсио.

В 64-ата съдията показа директен червен картон на Жоао Перейра заради спречкване с Матео Ковачич. Страничният съдия беше близо до ситуацията и посъветва главния да извади червен картон. Карим Бензема се появи в игра и показа, че е напълн възстановен. В 80-ата минута зрителите на стадиона станаха свидетели на безумна дузпа. Резервата Фабио Коентрао разпери две ръце в знак на протест и игра са ръка, което автоматично означаваше дузпа. Адриен Силва беше безкомпромисен от бялата точка – 1:1.

При този резултат гостите от „Сантиаго Бернабеу“ със сигурност щяха да останат втори в групата, тъй като преднината на Борусия (Дортмунд) щеше да набъбне на четири точки. В 87-ата минута обаче Карим Бензема се оказа спасителят за европейските шампиони. Френският стрелец заби топката в мрежата след точен удар с глава – 1:2.

bet365