Реал М се извини с резултат, но не и с игра

Няколко дни след конфузния мач срещу Легия (3:3) в Шампионската лига Реал Мадрид отново не зарадва с игра, но поне компенсира с резултат – 3:0 срещу Леганес. Така след 11 изиграни срещи в Примера дивисион европейският първенец дръпна с 5 точки пред Барселона и с 6 пред Севиля, които по-късно тази вечер играят помежду си. 6 пункта е разликата и с Атлетико Мадрид преди градското дерби в следващия кръг, който е след паузата.
Докато всички очакват новината за новия договор на Кристиано Роналдо, Гарет Бейл продължава да се утвърждава като лидер на тима. Днес той реализира първите два гола – в 38-ата минута след отлично подаване на Иско и в 45-ата минута след рикошет, а Мората заби третия в 76-ата.

Треньорът Зинедин Зидан заложи на Алваро Мората и Иско като титуляри за домакините, като първият зае мястото в атака на контузения Карим Бензема, а полузащитникът си партнираше в средата с Тони Кроос и Матео Ковачич. Французинът се завърна към традиционното 4-3-3 за разлика от експеримента във Варшава, когато тимът излезе едновременно с Бензема и Мората отпред и с CR7 и Бейл по крилата.

Първото попадение беше изобщо първият точен изстрел на Реал в очертанията на вратата. „Белите“ започнаха много несериозно и проспаха почти цялата първа половина на полувремето. Дебютната опасност дойде чак в 22-ата минута, когато Кристиано беше изведен зад защитата сам срещу вратаря, но реши да стреля и сгреши, защото ударът му мина над гредата, а до него в отлична позиция стоеше Мората. Освен това Роналдо се намираше в засада при паса, но страничният съдия не я маркира.

Малко преди това – в 18-ата минута, португалецът получи жълт картон за протест за неотсъдено нарушение срещу него. Изобщо този следобед на „Сантиаго Бернабеу“ не беше от запомнящите се за него. Той тотално се изгуби по терена, но Зидан не посмя да го смени.

В 26-ата минута Матео Ковачич не реагира по никакъв начин в наказателното си поле и за малко Пабло Инсуа да се домогне до възможността да застраши Кейлор Навас от 2-3 метра. Добър шанс се откри и пред Александър Шимановски в 43-ата минута, но той нацели защитник в бяло.

Столичани започнаха по-настоятелно второто полувреме и в рамките на няколко секунди Бейл се размина на два пъти с хеттрика си. Първо той излезе почти сам срещу Йон Серантес, но стражът на Леганес хвана шута му с левия крак, а веднага след това уелсецът насочи кълбото с глава, но Серантес отново беше на мястото си.

Бившият футболист на Тотнъм продължи единствен да е на висота в атака и в 60-ата минута отново изпревари всички, за да засече подаване на Кроос от фал.

Отборът на Леганес пропусна своя „златен“ шанс да наруши хармонията в бяло, когато в 71-ата минута Шимановски се устреми едно на едно срещу Навас, но шутира от далечно разстояние и вратарят съумя да избие в корнер.

Пет минути по-късно Мората сложи точка на всичко интересно в двубоя с попадението си за 3:0, а гостите завършиха с човек по-малко, тъй като в 86-ата минута Омар Рамос напусна с травма, а отборът нямаше право на повече смени.

Хубавата новина за домакините е, че Лука Модрич се завърна в игра. В 61-ата минута той замени Ковачич. Хърватинът пропусна седем срещи заради травма, но се възстанови в очаквания срок.

Скромният тим на Леганес пък вече има пет загуби в последните си шест мача и е точно над чертата.

bet365