Реа изнесе лекция на пилотите от MotoGP, подобри най-доброто време на Роси

Новият стар световен Супербайк шампион Джонатан Реа изпревари контингента от MotoGP пилоти на испанската писта „Херес“, която успоредно е домакин на тестовете и в двата шампионата тази седмица, и излезе начело с време 1:38.721.

Докато в първия ден Реа остана втори и бе неспособен да подобри времето на Ектор Барбера, вчера той дори надмина най-доброто представяне на Валентино Роси, с което си спечели полпозишън за тазгодишното състезание за Гран При на Испания, но все още е далеч от рекорда на Лоренсо от 2015 година, когато все още пилотите използваха гумите на Bridgestone.

Прогнозата за дъжд не се сбъдна и въпреки че температурите леко се понижиха слънцето топлеше достатъчно пистата, за да позволи на пилотите да запишат добри обиколки.

Времето от 1:39.614 от първия ден на Барбера бе подобрено от шестима състезатели, включително и от него самия, а единствено Реа и Алваро Баутиста записаха времена под минута и 39 секунди. Изненадите не приключиха и още един пилот от Супербайк завърши в топ 3. Един от най-големите съперници на Реа – Час Дейвис записа обиколка от 1:39.116 минути с мотора на Ducati.

Четвърти най-бърз за деня остана Лорис Бас с втората MotoGP машина, която както и през вчерашния ден беше Ducati, а след него се нареди съотборникът на Реа Том Сайкс с второто Kawasaki ZX-10R.

Барбера, Алейш Еспергаро с Aprilia, Марко Меландри с Ducati WSBK, Данило Петручи с Pramac Ducati и Карел Ейбрахам с Aspar Ducati допълват топ 10. Джак Милър  беше по-добрият пилот на Honda, а зад него се наредиха Мика Калио с KTM и Такуя Цуда – единственият представител на Suzuki след преждевременното оттегляне на Андреа Яноне.

bet365