Рикардо се провъзгласи за шампион сред „простодушните“

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо заяви, че се чувства страхотно, завършвайки сезон 2016 на трето място – зад дуото на Мерцедес – първи сред останалите, първи сред „простодушните“.

Рикардо победи двойката на Ферари, както и съотборника си Макс Верстапен, който дойде в отбора след като сезонът бе започнал, но още с първите си състезания даде големи заявки за силно бъдеще. Доминацията на Мерцедес за трета поредна година остави развръзката за титлата при пилотите в ръцете на Хамилтън и Розберг, а всички останали като че ли бяха в отделна надпревара според Даниел. И в този отделна надпревара той стана шампион.

„Трябва да има и отделна титла в тази ера на Мерцедес. Най-добър, световен шампион сред останалите. Световен шампион на простодушните“, заяви Рикардо.

„Ако не бях победил в нито едно състезание, тоест ако не бях най-бърз в Малайзия, щях да си кажа „Можех да спечеля тук и тук. Можех да направя това и това“. Аз обаче успях да измъкна една победа и съм доволен. Не си казвам подобни неща и не съжалявам за сезона. Колкото до победата в Малайзия – тя беше епична. Невероятно щастлив съм и от полпозишъна в Монако. Изпитвах огромно напрежение там, за което се стремях да не говоря пред никого и да го запазя за себе си“.

bet365