Роджър Федерер и Рафаел Надал се изправят един срещу друг

Роджър Федерер и Рафаел Надал се изправят един срещу друг в 11:30 часа българско време в неделя, за да определят помежду си новия шампион в тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай.
Най-големите имена в спорта доминираха по категоричен, магически и носталгичен начин през 2017 година

и докато всички обичащи играта се наслаждаваха с нотка на романтика и не вярваха на очите си, гледайки финала на Australian Open, то почти няма изненадани от факта, че Матадора и Маестрото ще спорят за титлата в единствения „Мастърс“ на азиатска земя.
Надал ще опита да увеличи невероятната си серия от 16 победи (започната на US Open и продължена през Пекин в Шанхай) с втора титла от Шанхай, която ще е общо 31-ва за него в най-високата категория турнири на АТР. Така испанският левичар би изпреварил еднолично Новак Джокович на първото място по този показател в класацията на многократните шампиони в „Мастърс“. Също така евентуален триумф означава, че Надал почти сигурно ще завърши годината на върха в световната ранглиста, защото така би извоювал преднина от 2760 точки пред втория Федерер. Швейцарецът търси намаляване на дистанцията от лидера с евентуален втори успех в Шанхай в кариерата си и победа, която ще е юбилейна под номер 350 за него в „Мастърс“ турнирите (той е трети по титли с 26 засега след Джокович и Надал (по 30), но е водач по брой спечелени мачове).
Класиката Надал – Федерер в Шанхай ще бъде под номер 4 за този сезон, след като Маестрото спечели предишните три през 2017-а. Той триумфира в роматичния финал в Австралия в петсетова драма, а после срази големия си съперник и приятел в битката за титлата на „Мастърс“-а в Маями и на осминафиналите на „Мастърс“-а в Индиън Уелс по пътя към „слънчев дубъл“. Испанецът обаче остава водач в съперничеството в исторически план с 23:14 победи, макар Федерер да се наслаждава на най-успешния си период с четирите си поредни успеха, започнати в Пекин през 2015-а. Швейцарецът също така е с най-добрата си поредица и по спечелени сетове срещу Матадора – отново с 5.
Във финалите Надал води с 14:9 срещу Маестрото и 12:6 в „Мастърс“ финали. Левичарят от Манакор загуби битката за титлата в дебютното издание на надпреварата през 2009 година от Николай Давиденко, като сега ще се бори за успех в десетия си финал за годината (6:3). Това е петият случай в кариерата на Надал, когато той стига до поне десет битки за трофеи, за последно през 2013-а, когато постави личен рекорд с 14 (10:4). В Пекин той спечели 95-ата титла в кариерата си в турнири на АТР.
Федерер е по-напред в това отношение с 94 триумфа на сметката си (49 загубени финала), като в Шанхай спечели отличието през 2014-а след победа над Жил Симон, а през 2010-а допусна поражение от Анди Мъри. В исторически план в Откритата ера само Джими Конърс (109) има повече титли в колекцията си.

На твърди кортове Федерер има леко предимство с 10:9 победи срещу Надал, но то е по-подчертано, когато става въпрос за закрита настилка – 5:1, като на открито съотношението е 5:8 в полза на испанеца. Съответно времето в Шанхай ще изиграе своята важна роля, защото ако покривът на залата е активиран, то швейцарецът ще бъде по-доволен.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията. Които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.