Нико Розберг с нова решителна крачка към титлата

Германецът спечели Гран При на Япония и поведе на Хамилтън с 33 точки в класирането при пилотите. Нико Розберг е все по-близко до титлата при пилотите във Формула 1, след като за първи път в кариерата си триумфира в състезанието за Голямата награда на Япония. Световният шампион Люис Хамилтън финишира трети в надпреварата на „Сузука“ и така позволи на германския си колега да се откъсне с 33 точки аванс начело на подреждането, четири кръга преди края на шампионата.

Ставката затова Розберг да стане световен шампион през тази кампания е 1.16. Вероятността Хамилтън да успее да се пребори за третото си поредно отличие при пилотите пък е оценена на 4.50.

Нико Розберг стартира от полпозишън в Япония и до края на състезанието не изпусна нито за миг лидерството си. Тази победа бе девета за германеца през настоящия сезон и общо 23-та в кариерата му.

Хамилтън от своя страна потегли ужасяващо и още в началото изостана до осма позиция. Той все пак успя да се добере до третото място, а към края се опита и да измести Макс Верстапен (Ред Бул) от втората позиция, но холандският тийнейджър парира успешно атаките му.

Качването на подиума на Розберг и Хамилтън гарантира предсрочно на Мерцедес титлата при конструкторите. Към момента отборът им 553 точки и остава недосегаем до края за Ред Бул (359 т.) и за тима на Ферари (313 т.).

Пилотите на „Скудерията“ Себастиян Фетел и Кими Райконен завършиха съответно четвърти и пети, а в челната шестица влезе още Даниел Рикардо (Ред Бул). След австралиецът се наредиха състезателите на Форс Индия Серхио Перес и Нико Хюлкенберг и тези на Уилямс- Фелипе Маса и Валтери Ботас.

Следващото състезание в календара на Формула 1 ще бъде за Гран При на САЩ на пистата „Остин“ в Тексас на 23-ти октомври. Хамилтън ликува в последните две издания на тази надпревара и ставката затова той да запише третия си пореден успех е 2.20. Коефициентът за победа на Розберг на американска земя е 2.20.

Използвайте услугата bet365 Навсякъде от мобилен или таблет и изискайте 100% бонус за Вашия първи залог. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.