Нико Розберг с полпозишън в Япония

За трета поредна година асът на Мерцедес ще стартира от първа позиция на пистата „Сузука“. Лидерът за световната титла Нико Розберг даде най-бързо време в квалификацията на Гран При на Япония и ще потегли пръв в основното състезание в неделя сутринта наше време. Съотборникът му Люис Хамилтън ще стартира от втора позиция, а трети в колоната е Кими Райконен с Ферари.

Залози за победа на Розберг се приемат при коефициент от 2.00. Шансовете за успех на Хамилтън са оценени на 2.20. Коефициентът затова Райконен да се качи на подиума е 2.37.

Нико Розберг спря хрометрите на 1:30.647 мин., което му беше достатъчно да спечели за трета поредна година полпозишън на „Сузука“. Той записа най-добро време и в трите свободни тренировки и така даде сериозна заявка за първото място в неделя.

Люис Хамилтън, чийто двигател гръмна в Гран При на Малайзия, остана само на 13 стотни от своя голям конкурент. Той ще гони победата на всяка цена, за да намали пасива си от 23 точки в подреждането за световната титла.

Пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиян Фетел дадоха съответно трето и четвърто време. Фетел обаче ще стартира с три позиции назад заради наказание от миналата седмица в Малайзия.

Макс Верстапен и шампионът от „Сепанг“ Даниел Рикардо с Ред Бул финишираха пети и шести в пресявките. Изненадата на деня бе класирането на двамата пилоти на Хаас в топ 10. Ромен Грожан записа осмо време, а Естебан Гутиерес- десето.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.

Save