Рома – Ювентус 9:1 при дузпите

Вторият в класирането на Серия „А“ Рома е отборът с най-много изпълнени дузпи от началото на сезона в италианското първенство. За 18 кръга футболистите на Лучано Спалети са били възнаградени от съдиите с цели 9 дузпи – всичките реализирани. Последната дузпа в полза на Рома бе отсъдена при победата срещу Киево с 3:1 на „Олимпико“ вчера. С нея Диего Пероти сложи точка на спора в 93-ата минута. 
40-годишният капитан на „вълците“ Франческо Тоти има 2 реализирани дузпи. Ветеранът рядко получава шансове за изява този сезон и когато не е на терена с отговорността да изпълнява 11-метровите наказателни удари за „джалоросите“ се нагърбва Диего Пероти. Аржентинецът е стрелял 6 пъти от бялата точка през сезона досега в Серия „А“ и всеки път е безгрешен „Осмицата“ има и един гол от дузпа в Лига Европа – при равенството 1:1 с Виктория Пилзен в Чехия. Една реализирана дузпа има и топстрелецът на тима този сезон Един Джеко, който дели второто място в подреждането при най-резултатните футболисти в Серия „А“ през настоящия шампионат с Андреа Белоти от Торино. Двамата имат по 13 попадения, а с едно повече е лидерът Мауро Икарди от Интер.

На второ място по брой получени дузпи до момента в италианското първенство е Фиорентина. „Виолетовите“ са изпълнили 6 дузпи, като 2 от тях са пропуснати – от словенеца Йосип Иличич.

Другият футболист с две пропуснати дузпа от началото на сезона е френският нападател на Милан Мбайе Нианг.

Водачът в класирането Ювентус е получил дотук само една дузпа, реализирана от аржентинския нападател Пауло Дибала.

bet365