Дженоа изненадващо разби с 3:1 Ювентус

Отборът на Дженоа изненадващо разби с 3:1 Ювентус в мач от 14-ия кръг на Серия „А“ за радост на препълнените трибуни на стадион „Луиджи Ферарис“. „Грифоните“ изиграха невероятно първо полувреме, като в 29-ата минута водеха с 3:0 срещу шампионите, които нямаха представа какво се случва на терена в тези минути.
Младият нападател Джовани Симеоне се превърна в герой за своя тим, като вкара два гола във вратата на Джанлуиджи Буфон още до 13-ата минута. Синът на Диего Симеоне-Чоло първо откри в 3-ата минута, след това удвои, като за първи път вкара два гола в един мач от калчото. Деветката на „грифоните“ има вече четири попадения този сезон.

В 29-ата минута Симеоне-младши първоначално остави впечатление, че вкара и хеттрик, но се оказа, че попадението бе записано като автогол на Алекс Сандро, който се опита да избие топката, но тя удари горната греда и мина голлинията. Джовани въпреки това от воле опъна мрежата, като се зарадва за хеттрик, но се оказа, че ще трябва да почака.

Миралем Пянич със своя специалитет – пряк свободен удар, оформи крайното 3:1 в 82-ата минута.

„Бианконерите“ не бяха получавали три гола през първото полувреме в един мач от калчото от октомври 2005 година, когато Кларънс Зеедорф, Кака и Андреа Пирло бяха точни за победата с 3:1 на Милан на „Сан Сиро“.

В 33-ата минута лидерът на Юве Леонардо Бонучи се контузи и трябваше да напусне принудително, което още повече влоши ситуацията за тима на Масимилиано Алегри.

Наставникът на гостите заложи на схема 3-5-2, като в защитата Даниел Алвеш, Бонучи и Меди Бенатия не успяха да се организират добре от първата минута. Джанлуиджи Буфон показа класата си, но въпреки това Симеоне откри. Стражът първо парира удар на Ригони, след това негов съотборник изби от голлинията, а при третия опит Буфон отново парира, но при поредната добавка Симеоне взриви трибуните.

Попадението даде увереност на „грифоните“, които продължиха още повече да атакуват. Така в 13-ата минута Лазович проби отдясно, а Симеоне с глава матира Буфон за 2:0. Нападателят вече има един гол по-малко от баща си Диего във вратата на Юве, който в кариерата си се е разписвал три пъти срещу „зебрите“ – два пъти с Пиза и един път с Лацио.

Играчите на Иван Юрич бяха много по-свежи и агресивни, като търсеха да вкарат трети гол и да постигнат изненадващата победа. Това се случи в 29-ата минута, когато Алекс Сандро се опита да избие топката след удар на Ригони, но коженото кълбо мина зад голлинията за 3:0.

Бонучи се контузи и по всичко изглеждаше, че днес момчетата на Алегри просто нямат ден.
Втората част започна с пропуск на Пянич, но в 57-ата минута Буфон спаси вратата си от четвърти гол, като лиши Симеоне от хеттрик срещу Старата госпожа. Влизането на Гонзало Игауин също не помогна на Юве.

Гостите все пак стигнаха до попадение в 82-ата минута, когато Пянич отново показа класата си от статични положения, като не остави никакви шансове на Матия Перин. Така всичките девет попадения при гостуванията на тима този сезон в първенството са през втората част.

В минутите до края Ругани също пропусна да намали, но след последния съдийски сигнал „Мараси“ празнуваше напълно заслужено, след едва третата си победа в последните 26 мача срещу италианския гранд. Тимът от Дженоа имаше едва един гол в последните шест двубоя срещу Юве, където записа пет поражения и една победа с 1:0 в 90-ата минута през 2014 година.

Тоталният хегемон в Серия „А“ в последните пет сезона Ювентус пък допусна три гола в един мач от първенството едва за четвърти път през този период. „Бианконерите“ имаха загуба с 1:3 от Интер на „Ювентус Стейдиъм“, 0:3 от Наполи на „Сан Паоло“ и 2:4 от Фиорентина на „Артемио Франки“, когато след аванс от 2:0 допуснаха четири попадения през втората част.

Загубата е трета на Юве за този сезон, като и трите са при гостувания, а първите две бяха на „Сан Сиро“ срещу Интер (1:2) и (0:1) Милан. Въпреки поражението лидерът остана на върха с 33 точки, като има аванс от четири точки пред „росонерите“, докато Дженоа е с 20 точки и вече е на девето място.

bet365