Стилиян Петров става Дядо Коледа

Българската футболна легенда Стилиян Петров сложи шапката на Дядо Коледа в очакване на най-светлите християнски празници. Повод за това е специалната благотворителна инициатива „Коледен път“, която той за поредна година организира. Тя има за цел да събере пари за болни деца.

Стенли работи заедно с фондацията на своя бивш съотборник от „Астън Вила“ Джеймс Милнър, който сега рита в „Ливърпул“.

Петров влиза и в ролята на брилянтен диджей. Той показва, че е изучил перфектно занаята зад пулта, като миксира различни музикални парчета по време на благотворителното събитие. Фондацията, която Стилиян Петров и неговата съпруга Паулина основаха през 2013 година, продължава да помага активно на децата, болни от левкемия.

Самият Стенли премина през ада на болестта, но успя да се излекува напълно. Чадър на фондацията се продава за 50 паунда, ключодържател за 4, а силиконова гривна за 2. Средствата, които българският футболист събира, отиват за трансплантации със стволови клетки, които могат да спасят животи. Фондацията дори показа снимка, предизвищваща умиление. На нея Стенли вдъхва кураж на малко болно момченце и държи в ръката си играчка, подарък за хлапето.

Междувременно, след като стана ясно, че Петров няма да се завърне към професионалния футбол, той се е запалил много по играта на голф. Всеки ден бившият национал прекарва по няколко часа на игрището със стик в ръка. През неделите Стилиян има и футболен мач на аматьорско ниво, с което поддържа физическа форма. Голямата му цел обаче е да стане мениджър на Острова. За това призна и баща му Альоша Славчев пред „България Днес“.

„Стилиян продължава с курсовете за треньор по футбол, но знаете, че всичко с времето си. По всяка вероятност той се е запътил към треньорското поприще. Сам ще си реши накъде да продължи“, каза таткото. Той разкри още, че синът му ще прекара коледните празници със съпругата си Паулина и двете им деца Кристиян и Стилиян-младши в Англия.

„Още е рано и не сме правили планове за празниците. Засега Стилиян не предвижда да си идва до България по Коледа. Ние може и да му гостуваме, разстоянията вече се вземат бързо“, добави бащата Альоша.
bet365