Тази вечер започва истинското шоу в Шампионската лига

Днес в 21:45 стартират мачовете от груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир. За трети път в тази фаза ще има и български отбор и това отново е шампионът Лудогорец. Разградчани започват участието си в група „А“ с гостуване на Базел и ще се надяват да си тръгнат от Швейцария с добър резултат.

Днес участието си в турнира започват и няколко от големите фаворити в турнира. Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) приема на „Алианц Арена“ сензацията Ростов. „Баварците“ очакват безпроблемна победа, но руският тим вече показа, че не бива да бъде подценяван и е способен да изненада всеки.

Испанският шампион Барселона също започва с домакински мач срещу шотландския гранд Селтик. Каталунците допуснаха изненадваща загуба от Алавес (1:2) у дома в последния кръг в Примера, и сега ще опитат да се реваншират пред феновете си с убедителен успех срещу „детелините“.

Манчестър Сити вече също натрупа сериозен опит в Шампионската лига и миналия сезон достигна до 1/2-финал. Амбициите на „гражданите“ обаче са още по-високи и с идването на новия мениджър Джосеп Гуардиола, шефовете се надяват да дойде и мечтаният триумф в лигата на богатите. „Гражданите“ обаче първо трябва да се справят с Борусия (Мьонхенгледбех) в първия си мач в група „С“.

Сред скритите фаворити в надпреварата са още миналогодишният финалист Атлетико Мадрид, който стартира участието си в група „D“ с гостуване на ПСВ Айндховен. Не са за подценяване и два от съперниците на Лудогорец в група „А“ – Пари Сен Жермен и Арсенал. Двата тима започват участието си в групата с лют сблъсък помежду си на „Парк де Пренс“.