Този път Тери няма да получи нов договор

Това ще е последният сезон като футболист на Челси на капитана Джон Тери. Според „Таймс“ клубното ръководство и мениджърът на лондончани Антонио Конте вече са взели окончателно решение, че този път няма да бъде предложен договор на 36-годишния бранител. В края на миналата кампания Тери подписа за една година, след като в продължение на няколко месеца феновете призоваваха ръководството да му предложи ново споразумение. Преди това, в края на януари, играчът се оплака, че вероятно това ще е последният му сезон на „Стамфорд Бридж„, тъй като към него липсва оферта от страна на клуба.

В края на настоящата кампания обаче ново удължаване на договора няма да има, като според „Таймс“ от клуба ще предложат нова роля на Тери. Централният бранител има предложение от Китай, но е съобщил на борда, че не смята да го приема и няма да напуска Челси през януари.

Тери не е започвал в мач от Премиър лийг от септември месец, тъй като бе притиснат от контузии. През миналия сезон емблемата на Челси заяви, че няма да играе в друг клуб от Премиър лийг. Вариантите пред него са САЩ и Китай, но по-скоро той ще приеме предложението да остане в клуба, макар и в друга роля.

bet365