Треньорът на Перу: Деса има проблем в главата

Хеан Деса има отлични футболни качества и може да стане истинска звезда и лидер на Перу, но има проблеми в главата. Това е заявил пред перуански журналист селекционерът на националния отбор Рикардо Гарека.

„Деса е страхотен откъм качества. Има забележителни умения и може почти всичко с топката, но има проблем в главата. Трябва да обмисли поведението си и отношението си към футбола. Не се държи като професионалист“, споделил Гарека.

За пример е даден друг проблемен перуански футболист – Кристиан Куева. Атакуващият халф също е бил пред провал на кариерата си заради поведението си, но се взема в ръце и вече е сред основните играчи на бразилския гранд Сао Паоло и несменяем титуляр в националния отбор на Перу.

„Деса е на възраст, която му позволява да се върне във футбола и да заиграе на най-високо ниво. Трябва обаче да промени поведението си. Показателно за него е това, че се обръща повече внимание на личния му живот, който е съпътствам от скандални изяви. Футболисти от Перу споделят, че играчът на Левски е показал нрава си преди контролите с Англия и Швейцария, когато не отишъл със съотборниците си във Франция въпреки нареждането на селекционера и единствен се отцепил от групата“, пише издание в Перу.
bet365