Финландия с нов селекционер

Досегашният помощник-треньор на финландския национален отбор Марку Канерва беше утвърден като селекционер на мястото на уволнения снощи шведски специалист Ханс Баке. Финландската футболна асоциация обяви, че Баке е уволнен заради серия от слаби резултати – „Суоми“ е без нито една победа от началото на календарната 2016 година. В последните си 11 мача тимът на Финландия е записал 2 равенства и е инкасирал 9 поражения. Единият от „хиксовете“ е с новосъздадената държава Косово в световните квалификации.

Бившият защитник Канерва, който е бил за един период и временен треньор, подписва контракт за три години. Кариерата му на футболист и на треньор преминава основно в местни отбори, в това число в гранда ХИК Хелзинки.

„През цялото време ни преследваха лош късмет, постоянни контузии и неочаквани трудности“, коментира президентът на централата Перти Аяла в официално изявление.

Иначе Баке е работил като помощник на Свен-Йоран Ериксон в Манчестър Сити, а като старши треньор е водил датския ФК Копенхаген и Ню Йорк Ред Булс.

bet365