Формула Е ще променя възгледите на Тръмп

Изпълнителният директор на добиващата популярност Формула Е Алехандро Агаг ще направи всичко възможно да накара президентът на САЩ Доналд Тръмп да присъства на състезанието в Ню Йорк, кръг от електрическия еквивалент на Формула 1, в опит да промени неговите възгледи относно климатичните промени по цял свят.

„Мисля, че ако президентът Тръмп дойде на състезание от Формула Е той напълно ще промени мнението си относно устойчивото развитие. Аз ще настоявам господин Тръмп да приеме поканата ни за кръга в Ню Йорк, който ще се проведе средата на юли. Президентът на САЩ е важна фигура, но съм оптимист, че нещата няма да бъдат толкова катастрофални, колкото някои казват“, заяви Агаг.

Тръмп е известен със скептичните си нагласи относно промените в климатичната обстановка и след обявяването на резултатите от президентските избори редица екоактивисти излязоха на протести.

Шефът на Формула Е завърши изказването си убеждавайки аудиторията, че реална опасност за планетата съществува, а от началото на новото хилядолетие температурите са се повишили с два градуса.

bet365