santos
Сантош – Футболен клуб

Новини за ФК Сантош


Сантос (на португалски Santos, на португалски се изговаря Сантуш) е бразилски футболен клуб, създаден в град Сантус. Отборът е основан на 14 април 1912 г. от Раймундо Маркес, Марио Фераз ди Кампос и Аргемиро ди Соза Жуниор. Най-голямата гордост на отбора е Пеле, който прекарва почти цялата си кариера в този клуб, като играе активно от 1956 до 1972 г. С Пеле клубът печели Интерконтиненталната купа през 1962 и 1963 г.

Урбано Калдейра

Родният стадион на тима се казва „Урбано Калдейра“, но бразилците го наричат също така „Вила Белмиро“. Той е построен на 12 октомври 1916 г. и има официален капацитет от 25 256 души. Въпреки това на един мач срещу „Коринтианс“ през 1964 г. на стадиона се събират 33 000 зрители.

Прозвището на всеки фен на отбора е сантища.

Сантош е най-успешният клуб в Brasileirão, превръща национални шампиони по осем пъти, което е рекорд те споделят с Палмейрас. Тя също така спечели 21 Paulistãos, три Копа Либертадорес, две европейски / южноамериканските чаши, един Supercopa де Campeones Intercontinentales, една Копа КОНМЕБОЛ (предшественик на сегашната Копа Судамерикана), една Купа на Бразилия и един Рекопа Судамерикана.

През 1962 г., Сантос стана първият клуб в света, за да спечели четири от четири състезания за една година, като по този начин завършване на четворката, съдържащ гореспоменатия требъл и Американската Купа на Европейската / Юг.На 20 януари, 1998 г., Сантос стана първият отбор, в който и да е категория в света, за да достигне основният етап от 10,000 голове в цялата история на футбола, отбелязан от Jorginho. Прочетете още за отбора на Wikipedia

bet365 Mobile Bonus

Следете новини за любимия си отбор. Намери бет365 за мобилен телефон онлайн или таблет (download mobile app). iOs, Android, Windows и MAC. Направи регистрация и спечели до 100 евро при вход. bet365 резултати за футбол, тенис, формула 1 и още много спорт.  Гледайте мачове на живо (live straming), спортни залози и прогнози от bet365

Сантош