Хамилтън по-бърз от Розберг след тренировките за финала на Ф1 в Абу Даби

Във втората тренировка за финала на сезон 2016 във Формула 1 в Абу Даби Люис Хамилтън продължи със силното си представяне от сутринта. Британецът отново бе по-бърз от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг, като във втората сесия го остави на само 0.079 сек. зад себе си.
За Нико това не е такъв проблем, след като неговата задача е да си осигури място близо до Люис на стартовата решетка и да завърши на позиция-две зад него. Така германецът, който води във временното класиране с 12 точки, ще стигне до дълго мечтаната първа световна титла в кариерата си.

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел успя да се доближи най-близко до двамата лидери от Мерцедес. Четирикратният световен шампион записа трето време на 0.269 сек. от първия Хамилтън. Германецът обаче имаше сериозен проблем в края на тренировката, след като спря на старт-финалната права със съмнение за повредена скоростна кутия.

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен записа четвърто време след петъчните тренировки за неделната Гран При на Абу Даби. Тийнейджърът от Холандия продължава да е по-бърз от съотборника си Даниел Рикардо. Австралиецът отново остана зад Макс, като този път бе по-бавен с едва една хилядна.

Другият пилот на Ферари Кими Райконен остана едва шести, записвайки време с 0.603 по-бавно от лидера Хамилтън и 0.334 сек. от съотборника си Фетел. Валтери Ботас е със седми резултат, а осми е Серхио Перес за тима на Форс Индия.

Топ десет допълниха другият пилот на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Фелипе Маса от Уилямс. В неделя бразилецът ще вземе участие в последната Гран При в кариерата си. Звездата на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо остана 11-и, а съотборникът му Дженсън Бътън постигна 12-о време. Британецът също след надпреварата в неделя окачва каската, но ще остане да работи в отбора на Макларън.

bet365