Челси победи с 2:1 Арсенал

Челси  победи Арсенал с 2:1 в драматичен сблъсък от 20-ия кръг на Премиър лийг. Това беше дебют на “Емиратс” за новия мениджър на домакините Микел Артета. Ключова роля за обрата от 1:0 до 1:2 изиграха реферът и вратарят на “топчиите” Бернд Лено. В 76-ата арбитърът Крейг Поулсън спести втори жълт картон на Жоржиньо за задържане в центъра на терена, а седем по-късно точно той изравни резултата след гаф на германския страж. В 87-ата Тами Ейбрахам вкара второто попадение за “сините”. Пиер-Емерик Обамеянг беше извел Арсенал напред след 13 минути игра. За тима от “Етихад” това е четвърто поредно поражение на свой терен

във всички турнири, като отборът остава чак на 12-а позиция.

Имаше съмнения и за нарушение на Жоржиньо при изравнителния гол, но и те бяха подминати.

Арсенал стартира много силно, но след час игра отпадна физически и не успя да задържи преднината си. В същото време мениджърът на Челси Франк Лампард отчете своя грешка със схемата на игра и още в 34-ата минута направи смяна.

Това беше втори двубой за новия мениджър на “топчиите” Микел Артета, след като при дебюта си преди три дни отборът му стигна до 1:1 срещу Борнемут. Бившият капитан Гранит Джака, който е пред трансфер в Херта (Берлин), не взе участие в мача. Официалната версия гласи, че той е болен. Освен него Артета замени още един футболист в сравнение с последната среща – Сократис Папастатопулос. Новите бяха Калъм Чеймбърс и Матео Гендузи.

Лампард също направи само две промени в стартовия си състав. Матео Ковачич и Мейсън Маунт започнаха вместо Жоржиньо и Калъм Хъдсън-Одой.

Срещата започна с два пробива на Рийс Нелсън по дясното крило на атаката на Арсенал и опит на Давид Луис да вкара със странична ножица. В 9-ата минута бившият защитник на Челси нанесе и първия точен изстрел – от пряк-свободен удар, но Кепа Арисабалага не допусна грешка.

Играчите на Лампард отговориха със заучено изпълнение, при което Мейсън Маунт шутира, но Бернд Лено беше на мястото си. Матео Гендузи обаче вече имаше жълт картон.

Арсенал поведе в 13-ата минута след изпълнение на корнер. Тогава Чеймбърс спечели първата топка и продължи към Обамеянг, който завърши точно с глава – 1:0, като Ковачич покри засадата.

Пет минути след това Александре Лаказет пропусна да удвои след отлична контраатака на Арсенал.

Асистентът за гола Калъм Чеймбърс се самоконтузи и напусна в 22-ата минута, отстъпвайки място на Шкодран Мустафи.

Нищо в играта на Челси не вървеше и в рамките на няколко минути трима футболисти на тима бяха предупредени официално. Така в 34-ата минута Лампард се реши да промени схемата на игра към такава с четирима защитници, от което „пострада“ Емерсон Палмиери, който беше заменен от Жоржиньо. Бразилецът видимо се разсърди заради изваждането си от игра.

Гостите не бяха далеч от изравняването в 37-ата минута от сходна ситуация като тази от гола на Арсенал, но Курт Зума не успя да засече кълбото.

„Червените“ не спираха да пресират високо и да поставят съперника под напрежение. В 43-ата Оба-Оба можеше да вкара още веднъж, но не уцели вратата с левия крак.

Челси изравни играта, но положенията секнаха. Футболистите се вкопчиха в битка и нервите започнаха да взимат връх. Така Лаказет за малко да се сбие с Жоржиньо в 55-ата минута.

В 59-ата Лампард направи втората си смяна, като изненадващо заложи на 19-годишния Тарик Лампти. Младокът, за когото това е дебют в Премиър лийг, заигра като десен защитник и се представи отлично.

След час игра Челси вече доминираше и стигна до 65% във владението на топката за второто полувреме.

В 66-ата минута Лампти изведе Тами Ейбрахам, чийто удар обаче беше париран.
За последните 20 минути Челси хвърли всичко в атака с вклюването в игра на още един офанзивен играч в лицето на Хъдсън-Одой за сметка на халфа Ковачич.

В 74-ата минута Давид Луис спаси сигурен гол, след като пресече подаване в наказателното поле.

В 76-ата Жоржиньо задържа Гендузи в центъра и футболистите на Арсенал поискаха той да получи жълт картон, който щеше да му бъде втори. Реферът Крейг Поулсън обаче не показа такъв.

Две минути след това Джо Уилок пропусна да реализира втори гол за Арсенал, след като стреля в аут.

В 83-ата минута Челси изравни след попадение на Жоржиньо, който се възползва от неправилно излизане на вратарят Лено. При ситуацията останаха съмнения и за нарушение на италианския национал срещу Лукас Торейра, но реферите замълчаха.

В 87-ата „сините“ нанесоха втория си удар след контраатака, при която Вилиан намери незабележимия до момента Ейбрахам, който спокойно овладя пред погледа на Мустафи и промуши кълбото между краката на Лено – 2:1 за Челси.

Всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус Код, където може да спечелите бонус върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички спортни залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрация сега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.