Четвърта поредна победа за Юнайтед, горчилка за Мойс и виртуозен гол от засада на Мхитарян

Манчестър Юнайтед подари на феновете си за Коледа четвърта поредна победа в Премиър лийг, след като надигра с 3:1 Съндърланд на „Олд Трафорд“. Дейли Блинд (39′), Златан Ибрахимович (82′) и Хенрих Мхитарян (86′) направиха този „Боксинг дей“ празничен за привържениците на „червените дяволи“. Особено атрактивен бе голът на арменеца, макар че той бе в положение на засада, останала немаркирана. Фабио Борини (91′) вкара почетното попадение за Съндърланд, но това не промени горчивия вкус в устата на Дейвид Мойс, който се завърна на „Олд Трафорд“ за първи път след уволнението си от Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо бе направил две промени в своя състав – Дейли Блинд и Хуан Мата започнаха вместо Матео Дармиан и Уейн Рууни. Хенрих Мхитарян остана на скамейката за началото. Дейвид Мойс заложи на Себастиан Ларсон и Били Джоунс.

Домакините започнаха с добра атака, в която Валенсия изведе добре Погба, който стеля от малък ъгъл, но Пикфорд нямаше проблем да спаси. „Черните котки“ обаче не приемаха играта дълбоко в своята половина и опитваха атаки при всяка възможност. В 20-ата минута Ван Аанхолт изпълни опасно пряк свободен удар. Де Хеа обаче реагира добри и изби. Малко след това Жозе Моуриньо претендираше за дузпа, след като Мата падна в наказателното поле след здраво единоборство с Коне. Бранителят на Съндърланд обаче игра рамо в рамо, така че нямаше как да последва сигнал за 11-метров наказателен удар.

В 27-ата минута изстрел на Погба от границата на наказателното поле, рикошира в крака на бранител, след което топката срещна дясната греда на вратата на Пикфорд. Де Хеа отново трябваше да се намесва решаващо след грешка на Блинд, която позволи на Аничебе да стреля отблизо. Стражът изби с крак, а Борини опита добавка, но отново испанецът реагира.

В 39-ата минути „червените дяволи“ нанесоха своя удар, въпреки че не надиграваха своя съперник. Рохо намери Ибрахимович, който задържа за миг, след което пусна хитро към Блинд. Холандецът стреля по земя в далечния ъгъл. Асистенцията пък бе първа за Ибра с екипа на Юнайтед.

В самия край на частта Мата стреля опасно от пряк свободен удар, но Пикфорд успя да избие.

В началото на второто полувреме Погба и Ибрахимович пропуснаха още по една добра ситуация. Атаките на домакините бяха доста по-интересни, но вторият гол така и не падаше. Пикфорд спаси на два пъти отбора си след нови удари на Погба и Ибрахимович.

Съндърланд рухна в 82-рата минута. Погба се възползва от грешка на Н’Донг, спечели топката и изведе много добре Ибрахимович, който остана очи в очи Пикфорд и го преодоля без проблеми. Четири минути след това Мхитарян направи преднината на „червените дяволи“ класическа с виртуозно изпълнение. Арменецът се плонжира напред и засече с пета топката, която бе зад него. Попадението бе изключително, но Мхитарян бе в положение на засада при паса към него. Това обаче остана незабелязано от съдийската бригада и голът бе зачетен. В добавеното време Борини вкара почетното попадение за „черните котки“ след страхотен удар от въздуха от около 25 метра.

Манчестър Юнайтед се изравни по точки – 33, с Тотнъм, но „шпорите“ са с мач по-малко. Съндърланд остава в зоната на изпадащите

Вижте ТВ Програма тук.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Новата функция на Bet365 Затвори Залог Ви дава контрол над Вашите залози и позволява възвръщаемост преди края на събитието. С тази функция може да затваряте залог напълно или да го затворите частично. Останалата част от залога продължава да е валидна. След като направите залог, Вие вече може и да не чакате резултата. С тази функция може да следите залозите си и да Затваряте Залог в избран от Вас момент.  Тя покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла ЛигаШампионска лига,  Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.

bet365

bet365

bet365