Шампионът е аут от Купата на Африка

Защитаващият титлата си отбор на Кот д’Ивоар отпадна безславно от турнира за Купата на африканските нации. „Слоновете“ напуснаха надпреварата още след груповата фаза. Те се нуждаеха от задължителна победа в последния си мач срещу Мароко, но отстъпиха с 0:1 и останаха на трето място. Напред продължават Мароко и тимът на ДР Конго, който се наложи с 3:1 над Того.
Мачът беше любопитен и с това, че селекционерът на Мароко Ерве Ренар се изправи срещу тима, с който спечели турнира през 2015 година. Французинът триумфира и със Замбия през 2012 година, а сега амбицията му е да стане първият треньор, ставал шампион с три различни отбора.
Равенството устройваше мароканците, които обаче създадоха по-чиситите положелния до почивката. В 24-ата минута Файсал Фажир нацели гредата от фаул. Ударът на халфа на Депортиво Ла Коруня беше неспасяем за стража на „слоновете“, но топката се отби от напречната греда. Малко по-късно след центриране от корнер Меди Бенатия отклони топката с ръка към вратата на Кот д’Ивоар и веднага получи жълт картон.

В края на полувремето Вилфред Заха направи сериозен пропуск след пас на Саломон Калу. Опитният нападател на Херта (Берлин) беше замесени и в следващата интересна ситуация. В 43-ата минута Серж Орие центрира към Калу, а той продължи с глава към Вилфред Бони, но стражът на Мароко Мунир бе заел добра позиция и спаси.

През втората част Кот д’Ивоар отново създаваше впечатление, че е по-активният отбор, а хитрите мароканци изчакваха момента да нанесат решителен удар. Това стана в 64-ата минута, когато Рашид Алиуи напредна и с много техничен прехвърлящ удар намери горния ляв ъгъл на вратата. Веднага след това Заха можеше да изравни, но стреля неточно. До края Кот д’Ивоар не създаде никакви чисти положения и закономерно загуби.
За Мароко на резервната скамейка остана вратарят на Локомотив (Пловдив) Ясин Ел Харуби.

В другия мач от групата ДР Конго нямаше проблеми с Того и финишира като победител със 7 точки. Конгонаците спечелиха с 3:1 след голове на Жуниор Кабананга, Ндомбе Мубеле, и Пол-Жозе Мпоку. За Того се разписа Коджо Лаба

Купа на Африка – група „С“:

МАРОКО – КОТ Д’ИВОАР 1:0 (0:0)
1:0 Р. Алиуи (64)

bet365

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Кампеонато Паулиста са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове от УЕФА. Където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса 100euro bonus на страницата на bet365 ВХОД. Гледайте бет365 лайв На Живо. Футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.  

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Bet365 Livescore предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Те също предлагат на живо срещи от следните лиги и шампионати: FIFA, UEFA, Шампионска лига. Италия Серия А, Висша лига, Ла Лига, Лига 1 Франция, Руска Премиер Лига, САЩ Висша Лига, Бундеслига, Лига Европа, Чемпиъншип.  Турска Суперлига, БГ Футбол и други.  Серия A, Ла Лига, Шампионска лигаMondial 2018, Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL . Във Фейсбук можете да откриете програма на предстоящи спортни срещи. Kоито ще бъдат предавани пряко. Както и прогнози за футбол, съвети за залози, коефициенти, класиране, резултати и статистика. Актуални новини за трансфери, контузии, отбори и турнири.