Шампионът Питсбърг оглави класирането в НХЛ, Филаделфия с десета поредна победа

Носителят на купа „Стенли“ Питсбърг надделя с 4:3 след продължение над гостуващия Бостън и със седмия си пореден успех оглави класирането в редовния сезон на Националната хокейна лига.

Брайън Ръст вкара в 84-ата секунда на добавеното време, а с шестата си последователна домакинска победа шампионите събраха 43 точки и изпревариха с точка Монреал и Чикаго.
Джъстин Шулц се отличи с гол и две асистенции, а Конър Шиъри добави гол и асистенция. Ник Бонино също се разписа за Питсбърг.

Гостите на два пъти повеждаха след точни изстрели на Брад Марчанд и Дейвид Крейчи, а в последствие 6:40 минути преди края Давид Пащрънак изравни за 3:3 с 19-ия си гол за сезона и донесе точка на Бостън.

Филаделфия продължи впечатляващото си представяне с 10 поредна победа след 4:3 над домакина Колорадо. Това е най-добрата серия за отбора в лигата от 1985 година.

Гостите наваксаха изоставане от 1:2 и с три безответни гола на Уейн Симъндс, Роман Любимов и Брейдън Шен стигнаха до обрата.

Мат Дюшен се разписа два пъти за Колорадо, който допусна шеста поредна домакинска загуба. Новобранецът Кевин Лабанк единствен се разписа при дузпите и донесе победата на лидера в Тихоокеанската дивизия Сан Хосе над домакина Отава с 4:3.

Брент Бърнс се отличи с гол и асистенция за гостите.
Алекс Килърн завърши с два гола и асистенция и изведе Тампа Бей до успеха над домакина Калгари с 6:3.
Брайън Бойл прекъсна 13 мача голова суша с две попадения, Виктор Хедман и Валтери Филпула допринесоха с по три асистенции, а гостите прекъснаха серия от три поредни загуби.
Трай Брауър и Ти Джей Броди завършиха с по гол и асистенция за канадците, които прекъснаха поредица от шест успеха.

bet365