Юве подчини „орлите“ с „аржентински“ попадения

Италианският шампион Ювентус (Юве) победи Лацио с 2:0 в един от най-интересните мачове от 21-ия кръг в Серия „А“. Попаденията за „бианконерите“ реализираха аржентинците Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, които донесоха заслужения успех на домакините. Трите точки идват логично в сметката на колоса, който върви уверено към шеста поредна титла в първенството на Апенините.
Преди седмица Юве загуби дербито с Фиорентина на „Артемио Франки“, но ето че сега шампионите се върнаха на победния път и отново гледат с категоричност напред. Това 2:0 над лациалите е поредна победа №27 на „Ювентус Стейдиъм“ за „зебрите“.

От самото начало Старата госпожа подкара съперника си и рано-рано Федерико Маркети трябваше да вади топката от мрежата си. Масимилиано Алегри заложи на система 4-2-3-1 с Игуаин на върха на атаката и Хуан Куадрадо, Дибала и Марио Манджукич зад него. Любопитно е, че в стартовия състав на специалиста имаше само трима италианци, което не е характерно за традициите на Ювентус, наложени още преди десетилетия. Въпросните трима бяха Джанлуиджи Буфон, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини.

В петата минута Манджукич намери Дибала на добра позиция и с прекрасен шут в долния десен ъгъл на вратата аржентинецът откри резултата. Това бе петия гол в кампанията за бившия стрелец на Палермо. В 16-ата минута дойде ред и на Игуаин да зарадва трибуните, които впрочем бяха украсени преди срещата с новото лого на клуба от Торино. Голаджията реализира своя 14-и гол, с което се доближи само на един от водача в листата Мауро Икарди. Малко след това Игуаин отново намери целта, но реферът Давиде Маса го отмени. Римляните отвърнаха само с един далечен изстрел, който обаче мина покрай вратата и не затрудни с нищо капитана Буфон.

През второто полувреме картината не се промени съществено, макар че играчите на Симоне Индзаги тръгнаха по-смело напред и вече битката се водеше с една идея по-близо до наказателното поле на торинския гранд. Най-чистото положение в тази част от двубоя се откри през Дибала, който се оказа на идеална позиция в 59-ата минута. Звездата на Юве обаче не уцели опразнената врата, а прати топката в аут. Към края се създадоха още няколко опасни мелета пред Маркети, а Марко Пяца стреля неточно от границата 14-15 метра. В последните секунди хърватското крило отново изскочи на добра позиция, но отново се размина с гола.

Така закономерно Юве спечели сблъсъка с „орлите“ и е с четири точки аванс пред Рома и Наполи. Довечера „джалоросите“ приемат Каляри и могат да се доближат на две точки от шампиона, който обаче има да изиграва още една среща. Лацио остава някъде около подстъпите на топ 3 – столичани имат 40 точки в своя актив, а третият Наполи е трети с 44. В следващия кръг момчетата на Индзаги имат наглед лесен съперник – приемат Киево на „Олимпико“, докато Старата госпожа ще гостува на Сасуоло.

bet365

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Кампеонато Паулиста са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове от УЕФА. Където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса 100euro bonus на страницата на bet365 ВХОД. Гледайте бет365 лайв На Живо. Футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.  

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Bet365 Livescore предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Те също предлагат на живо срещи от следните лиги и шампионати: FIFA, UEFA, Шампионска лига. Италия Серия А, Висша лига, Ла Лига, Лига 1 Франция, Руска Премиер Лига, САЩ Висша Лига, Бундеслига, Лига Европа, Чемпиъншип.  Турска Суперлига, БГ Футбол и други.  Серия A, Ла Лига, Шампионска лигаMondial 2018, Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL . Във Фейсбук можете да откриете програма на предстоящи спортни срещи. Kоито ще бъдат предавани пряко. Както и прогнози за футбол, съвети за залози, коефициенти, класиране, резултати и статистика. Актуални новини за трансфери, контузии, отбори и турнири.