Юве разстреляха Болоня

Шампионът Ювентус бързо забрави разочарованието от загубената Суперкупа на Италия в края на миналата година от Милан и започна новата 2017 година с убедителна победа.

“Бианконерите” се наложиха с 3:0 над Болоня в среща от 19-ия кръг на Серия “А”, като това бе рекорден 26-ти пореден домакински успех за торинци, които подобриха постижението на тима воден от Антонио Конте, който постигна 25 успеха в периода август 2013 – декември 2014 година.

Любопитен факт е, че настоящата серия започна също срещу Болоня (3:1) на 4 октомври 2015 година, като няма да е изненада, ако тя продължи и още. Точни за успеха на “старата госпожа” тази вечер бяха аржентинското дуо в атака – Гонсало Игуаин и Пауло Дибала.

Първият се разписа в 7-ата и 55-ата минута, а вторият бе точен от дузпа в 41-ата минута.

Мачът започна ударно за Юве. Още в 7-ата минута домакините откриха резултата с прекрасно попадение. Миралем Пянич с прехвърлящ пас намери Гонсало Игуаин зад защитата, а аржентинецът от воле прати топката в мрежата, въпреки намесата на вратаря Антонио Миранте.

Домакините можеха да удвоят преднината си в 15-ата минута, когато Сами Кедира центрира отдясно и намери Игуаин пред вратарското поле, но изстрелът на нападателя с глава мина до гредата. В 19-ата минута и гостите организираха първата си по-интересна атака, като Федерико Ди Франческо проби и стреля опасно, но Нето уверено улови.

Юве продължи да бъде по-активен и в 24-ата минута Клаудио Маркизио стреля опасно от дистанция и Миранте с плонж изби. Две минути по-късно пък опасен удар на Пянич премина над вратата.

Натискът на “бианконерите” притесни играчите на Болоня и в 40-ата минута Мариос Иконому извърши нарушение за дузпа срещу Стефано Стураро. Пауло Дибала пък се нае с изпълнението на наказателния удар и бе почен за 2:0.

В началото на второто полувреме Юве вкара и трети гол. Стефан Лихтщайнер получи на скорост по дясното крило и центрира право на главата на Игуаин, който отблизо нямаше как да сгреши за 3:0.

Две минути по-късно и Пянич опита удар, който обаче бе доста неточен. След това в 70-ата минута торинци организираха страхотна контра, но Пауло Дибала от чудесна позиция прати топката далеч над вратата.

До края домакините доста намалиха оборотите и повече голове не паднаха. След този успех Юве си върна преднината от 4 точки на върха в класирането пред преследвача Рома. “Бианконерите” имат 45 точки и мач по-малко от “вълците”, които са с 41. Болоня пък остава на 15-ата позиция с 20 точки в актива си.
bet365