БАРСА И МЕСИ УНИЖИХА – Хосеп Гуардиола

Отборът на Барселона разби с 4:0 гостуващия Манчестър Сити в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Лионел Меси развинти англичаните с хеттрик (17, 61 и 69), а Неймар се разписа в 89-ата минута, като малко преди това беше изпуснал дузпа.

Гостите от Манчестър играха в намален състав от 52-ата до 73-ата минута, като червени картони получиха Клаудио Браво и Жереми Матийо. Бившият наставник на Барса Джосеп Гуардиола отново си тръгна с шумна загуба от „Камп Ноу“, след като преди година и половина падна с 0:3 като наставник на Байерн. Лео Меси пък регистрира хеттрик във втори пореден мач в Шампионската лига, след като мушна три гола на Селтик и не игра срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

Като цяло Сити игра силно през първото полувреме, но след грешка в защитата получи гол. В края на първата част пък съдията не даде дузпа за игра с ръка на Люка Дин. В 52-ата британският тим беше обезсърчен от директен червен картон на Браво, а след това поредица от грешки в защита позволиха разгрома.

Меси, Луис Суарес и Неймар дърпаха каталунците в предни позиции. Хавиер Масчерано заигра като десен краен бранител. Серхио Агуеро беше оставен на пейката, а Гуардиола избра схема без типичен централен нападател. Кевин Де Бройне поведе атаката, подкрепян от Рахийм Стърлинг, Давид Силва и Нолито.Момчетата на Пеп стъпиха по-добре на терена и сериозно притиснаха „синьо-червените“. Англичаните приложиха много висока преса и до десетата минута Марк-Андре тер Стеген на три пъти изрита топката умишлено в тъч, за да се опази от грешка. Още в третата минута германският страж пресече остро подаване по земята.

В деветата минута Жорди Алба трябваше да напусне терена заради поредна своя контузия. В 16-ата домакините изградиха първа стойностна акция с ефектни изпълнения отляво, но отново нападението остана незавършено. Минута по-късно Барса откри резултата след грешка в отбраната на съперника. Андрес Иниеста потърси Меси в наказателното поле, аржентинецът беше доста далеч, но Фернандиньо се подхлъзна и Ла Пулга се възползва. Лео спокойно поведе топката, технично преодоля Клаудио Браво и насочи на празна врата – 1:0.

изгонен за грубо нарушение срещу откъсващия се крилото Стърлинг и това възстанови кадровия баланс на терена.

mesi-bet
Барселона разби с 4:0 гостуващия Манчестър Сити

В 82-ата Ракитич изведе чудесно Неймар, който от границата на наказателното поле стреля в краката на Кабайеро. В 87-ата Меси беше посечен грубо в наказателното поле – дузпа. Лео реши да предостави изпълнението на Неймар. От бялата точка бразилецът не успя да се справи със съпротивата на Кабайеро, който отрази лекия удар. В 89-ата все пак Ней Джуниър се разписа, след като се разходи с топка в наказателното поле и стреля в левия ъгъл на вратаря – 4:0… bet365