Чикаго Къбс се доближи само на един мач разстояние от първо участие в Световните серии на МЛБ

Джон Лестър хвърля 7 ининга, а Адисън Ръсел удари двоен хоумрън и Чикаго Къбс се доближи само на един мач разстояние от първо участие в Световните серии на МЛБ след 71-годишно чакане. Тази нощ „мечетата“ се наложиха с 8:4 като гости в Мач №5 срещу Лос Анджелис Доджърс

и поведоха с 3-2 във финала на Националната лига. Последните максимум два мача от серията до 4 победи ще се играят на техния ст. „Ригли Фийлд“ в събота и евентуално в неделя.

Това е вторият случай в последните 13 години, в който Къбс се прибира у дома с аванс от 3-2 във финала на НЛ. През 2003 г. чикагци се провалиха, допускайки две поражения от Флорида Марлинс.

В модерната история има и още един случай, в който тимът е само на една победа от класиране за Есенната класика, но не успява да я постигне, при това в три мача – през 1984 г. е допуснат обрат от 2-0 до 2-3 в серията срещу Сан Диего Падрес.
Това са само част от причините феновете във Ветровития град все още да са подвластни на суеверието за Били Козела. Легендата разказва, че при последното участие на Чикаго в Световните серии – през 1945 г., тимът бил прокълнат от своя запалянко Били Сианис. „Проклети да бъдете, Къбс! Вие няма да спечелите повече нищо“, изрекъл той, когато бил изгонен от „Ригли Фийлд“ заради миризмата на доведения домашен любимец – козата Мърфи.
Вижте всички залози и прогнози за Бейзбол само по bet365.