Bet365 – Разумно Залагане / Responsible Gambling Bet365

Задължения на Bet365 Разумно Залагане

Bet365 поддържа Разумно Залагане. Компанията предлага хазарта като развлекателна дейност и е наясно, че това е възможно само ако сте в пълен контрол на своите залози и залагате разумно. Също така е ясно, че за някои хора залагането може от безобидна развлекателна дейност да се превърне в сериозен проблем.

За да Ви помогнем, ние от Bet-Bg предлагаме съвет и различни опции за Вашата сметка, които Ви позволяват да контролирате средствата и времето, които прекарвате в залози.

Служителите на бет365 от Отдел Клиенти минават курс на обучение относно проблемите с хазарта и могат да Ви изслушат и да Ви помогнат да запазите контрол. Ако желаете да разговаряте с някого относно проблеми с хазарта, моля, Свържете се с Тях.

Съществуват също редица независими организации за помощ при проблеми с хазарта, които предлагат безплатен и конфиденциален съвет чрез различни методи на контакт.

Ако сте загрижени, че Ваш приятел или роднина има проблеми с хазарта, можете да намерите повече информация на сайта нa Bet365.

Запазете Контрол върху действията си

Bet365 смята, че залагането трябва да се практикува винаги само като развлекателна дейност. Придържайте се към следните правила, за да предотвратите проблеми с хазарта.

 1. Залагането е забавление и не трябва да се разглежда като начин за изкарване на пари.
 2. Залагайте разумно и никога не преследвайте загубите.
 3. Залагайте само и единствено колкото можете да си позволите да изгубите. Използвайте Лимит на Депозит, за да контролирате сумите, които залагате.
 4. Следете времето, което прекарвате в игри и залози. Използвайте Съобщения за Активност, които Ви напомнят колко време сте логнати в сметката си.
 5. Редувайте залагането и с други дейности. Ако залагането е Вашият единствен начин на развлечение. Замислете се дали в действителност все още се забавлявате.
 6. Взимайте си редовно почивка от залозите. Продължителното залагане води до загуба на представата за време и перспектива.
 7. Не залагайте под въздействието на алкохол или когато сте депресирани и разстроени.
 8. Мислете за парите, които харчите за залози. Можете да следите Вашата активност онлайн в История на Сметката.

Възползвайте се от джаджите за контрол и разумно залагане

Лимит на Депозит

Горещо Ви препоръчваме да си наложите лимити на депозитите, за да ограничавате сумите, които можете да депозирате в сметката си. Може да се поставят лимити за период от 24 часа, 7 дни или 30 дни и тези лимите не може да се превишават.

Лимитите може да се намаляват по всяко време и промяната влиза в сила незабавно.

Преди да увеличите Вашите лимити на депозит, внимателно преценете дали можете да си позволите това. Никога не увеличавайте лимита си, понеже сте загубили пари и смятате, че ще си ги възстановите бързо, правейки нови залози. Ако желаете да увеличите лимит, ще трябва да изчакате да изминат 24 часа, преди bet365 да обработят Вашата заявка. Като ще трябва да се върнете на сайта и да потвърдите, че все още желаете това увеличение.

Можете да поставите, потвърдите и промените Вашите лимити за депозит в секция Контроли за Разумно Залагане в Клиенти, избирайки Лимит на Депозит.

Съобщения за Активност

За да контролирате времето, което прекарвате в сайта на bet365, можете да настроите Съобщения за Активност по Вашата сметка. След като зададете тази настройка, ще получавате изскачащо съобщение. То ще Ви напомня, че вече сте логнати в сметката си за посочения период от време.

Ако желаете да получавате съобщенията по-често, промяната ще влезе в сила веднага. Но ако желаете да получавате съобщенията по-рядко, ще трябва да изминат 24 часа, докато промяната влезе в сила.

Може да зададете или промените периода за Съобщение за Активност в секция Контроли за Разумно Залагане в Клиенти и избирайки Съобщения за Активност.

История на Сметка

За да можете да следите своята активност, имате достъп до история на Вашите транзакции. Тегления и депозити в секция Клиенти, а Вашият баланс винаги се вижда в горния десен ъгъл на страницата, когато сте логнати в bet365.

За да видите историята на Вашата сметка онлайн, отидете на Услуги и там изберете История, когато сте логнати в сметката си.

Осъзнаване на проблем с хазарта

Въпреки че повечето хора залагат по разумен и безопасен начин, за малък брой хора хазартът може да има много вредно въздействие.

Ако имате притеснения относно Вашето залагане, можете да направите самооценка, която ще Ви помогне да определите дали имате проблем с хазарта. Прочетете и отговорете на въпросите по-долу:

 1. Залагате ли, за да избягате от скучен и нещастен живот?
 2. Когато губите от залагания, чувствате ли се отчаян и нещастен. Имате ли нужда веднага да залагате отново?
 3. Залагате ли до последната стотинка, дори парите да се приберете до вкъщи или за кафе и цигари?
 4. Някога лъгали ли сте, за да прикриете времето или сумите, което сте прекарали в залагане?
 5. Загубили ли сте интерес към семейството си, приятели или хобита заради залагания?
 6. След като сте загубили, чувствате ли, че трябва да опитате да възвърнете загубите си възможно най-скоро?
 7. Подтикват ли Ви към залагане разочарованията, безсилието и споровете?
 8. Чувствате ли се депресиран и дори подтикнат към самоубийство заради залагания?

Колкото повече пъти сте отговори с ‘да’ на тези въпроси, толкова по-вероятно е да имате проблеми със залагането. Ако сте отговорили ‘да’, Ви препоръчваме да обсъдите Вашите отговори с някого. Свържете се с Отдел Клиенти или с организация за помощ. Препоръчваме Ви също да обмислите опцията за Самоизключване.

Вземете си временна почивка от залаганията

 

Временно Прекъсване

Ако имате нужда от кратка почивка от залагането и играта при bet365. Можете да направите това, ползвайки опцията за Временно Прекъсване за период от 24 часа, 48 часа, 7 дни или 30 дни.

След като Временното Прекъсване започне, няма да можете да използвате сметката си, за да залагате или играете. Но ще можете да се логнете, за да изтеглите останалия баланс. Няма да е възможно да активирате отново Вашата сметка, докато избраният от Вас период не изтече.

За да ползвате Временно Прекъсване, моля, посетете секция Контроли за Разумно Залагане в Клиенти, избирайки Временно Прекъсване.

Самоизключване

Ако смятате, че съществува риск да се появят проблеми с хазарта, или че в момента имате проблеми с хазарта, моля, обмислете Самоизключване.

Ако желаете да спрете да залагате поради друга причина. Моля, обмислете Временно Прекъсване или Закриване на Сметка.

Опцията за Самоизключване Ви дава възможност да затворите сметката си за период от 6 месеца, 1 година, 2 години или 5 години. Това Ви спира от залагане с bet365 за избрания период от време.

По време на периода на самоизключване няма да можете да ползвате сметката си, за да залагате или играете. Но ще можете да се логнете, за да изтеглите останалия баланс. Няма да е възможно да активирате отново сметката си. По каквато и да е причина, и bet365 ще направи всичко възможно да намира и закрива нови сметки, създадени от Вас.

Имате също опцията да изберете до кои части на сайта да ограничите достъпа си. Например, можете да спрете достъпа до продукта Спорт.

Ако решите да се самоизключите от bet365, ние препоръчваме да се самоизключите също от всички други компании за залози, с които имате сметка.

Bet365 ще Ви премахне от списъците за маркетинг, но Ви съветваме също да премахнете известията от bet365 и да деинсталирате/изтриете всички приложения на bet365 и линкове за социални медии. Може също да е от полза да инсталирате софтуер, блокиращ достъпа до сайтове за залози.

Препоръчваме Ви да потърсите подкрепа и съвет от организация за помощ при проблеми с хазарта.

Можете да самоизключите Вашата сметка от секция Контроли за Разумно Залагане в Клиенти, избирайки Самоизключване. Или се Свържете с Отдел Клиенти за помощ и повече информация.

Помощ и Съвети

Клиенти, които страдат от проблеми с хазарта, както и всеки друг, засегнат от проблеми с хазарта. Би трябвало да потърсят помощ. Следните организации предлагат безплатен и конфиденциален съвет по въпроси, свързани с проблемите с хазарта.

Gambling Therapy

GamblingTherapy предлага помощ онлайн на лица, живеещи извън Великобритания. Които имат проблеми или са пристрастени към хазарта. Можете да намерите повече информация на адрес: www.gamblingtherapy.org.

BeGambleAware

BeGambleAware насърчава и подпомага разумното залагане. Организацията предоставя информация, която е помощ за правилното решение относно хазарта и към кого да се обърнете за помощ и съвет. Може да намерите повече подробности на адрес: www.begambleaware.org.

Семейство и Приятели

Проблемите с хазарта оказват влияние не само на човека, страдащ от тях. Но и на неговото семейство и приятели. В много случаи самото лице не осъзнава, че има проблем.

Ако сте загрижени, че Ваш приятел или роднина страда от проблеми с хазарта, по-долу са посочени някои предупредителни признаци:

 • Неконтролирано харчене
 • Прекарване на значително време в залози
 • Прикриване и лъгане за залози
 • Заемане на пари или кражба с цел допълнителни средства за залагане
 • Лоши взаимоотношения и спорове с близките, породени от залози
 • Сравнително намаляване на дейностите със семейството или приятели
 • Загуба на интерес към хобита и други развлекателни дейности
 • Пренебрегване на учебните занимания или работата

Препоръчваме Ви да насърчите лицето да се свърже с bet365, за да обсъди тези проблеми и да потърси помощ.

Разбира се, можете да се Свържете с Отдел Клиенти и да обсъдите този въпрос. Достъпни са също организации за помощ, които предлагат подкрепа на лица, засегнати от проблемите с хазарта.

Защита на непълнолетните лица

Незаконно е за лица под 18 години да залагат и bet365 приема отговорността си в това отношение много сериозно. Бет365 проверява възрастта на всички свои клиенти и, ако резултатите са неубедителни, изискват документи за потвърждение.

Сметките на всички лица под 18 години, залагащи в bet365, ще бъдат закрити и всички печалби по тях ще бъдат загубени.

Софтуер за Блокиране на Сайтове

Има редица приложения, които могат да бъдат използвани с цел следене или ограничаване достъпа до интернет:

 1. Net Nanny (www.netnanny.com): Блокиращ софтуер, който предпазва децата от сайтове с неподходящо за тях съдържание. Също достъпен за iOS и Android.
 2. CYBERsitter (www.cybersitter.com): Филтриращ софтуер, който позволява на родителите да избират кои сайтове да блокират.
 3. GamBlock (www.gamblock.com): Софтуер, който блокира специфично сайтове за залози. Също достъпен за Android.
 4. Betfilter (www.betfilter.com): Софтуер, който специфично блокира сайтове за залози. Също достъпен за Android.

Препоръчваме Ви също да разгледате вградените опции за родителски контрол на Вашия мобилен телефон, компютър, таблет и телевизор. Съществуват също организации за помощ, които предлагат безплатен и конфиденциален съвет по въпроси, свързани с проблеми с хазарта.