Какво е Fantasy Premier League?

Фантъзи Премиър Лийг футболът Ви позволява да изпробвате уменията си като въображаем мениджър. След като се присъедините към лигата, разузнавате и проектирате играчи, се състезавате срещу други fpl fantasy manager. И използвате всичките си умения, за да спечелите шампионата. Да се ​​научите как да играете фентъзи премиер лига е лесно. Побеждаването на вашите конкуренти и това да станете шампион е различна история. Ако сте начинаещ, ние от Bet-BG ще Ви покажем лесни стъпки за влизане и започване на играта:

fantasy football

1. Първата стъпка към Fantasy Premier League е създаването на Акаунт:

Ако все още нямате такъв направете го от тук.

2. Втората стъпка е избирането на отбор:

За да се включите в играта, изберете футболен отбор от 15 играчи, състоящ се от: 2 вратаря; 5 защитника; 5 Полузащитника; 3 Нападателя. Общата стойност на първоначалния ви отбор не трябва да надхвърля 100 милиона лири. Можете да изберете до 3 играча от един отбор на Висшата лига.

Bet365

3. Управляване на отбора:

От вашия отбор с 15 играча, изберете 11 играчи до крайния срок на Gameweek за формиране на вашия отбор. Всичките ви точки за Gameweek ще бъдат отбелязани от тези 11 играчи. Но ако един или повече не играят, те могат автоматично да бъдат заменени. Вашият отбор може да играе във всяка формация, при условие че 1 вратар. Поне трима защитници и най-малко един от тях са избрани по всяко време.

Избиране на капитан и заместник-капитан

От първоначалните 11 вие номинирате капитан и заместник-капитан. Оценката на капитана ви ще се удвои. Ако капитанът ви играе 0 минути в Gameweek, капитанът ще бъде променен на заместник-капитан. Ако капитанът и заместник-капитанът играят 0 минути в Gameweek, резултатът на нито един играч няма да се удвои.

Определяне на приоритета за автоматично заместване

Вашите заместители осигуряват покритие за непредвидени събития като наранявания и отлагания, като автоматично заменят стартовите играчи, които не играят в Gameweek. Въз основа на приоритетите, които възлагате, автоматичните замествания се обработват в края на Gameweek, както следва:

 • Ако вашият вратар играе 0 минути в Gameweek, той ще бъде заменен от заместващия Ви вратар, ако играе в Gameweek.
 • Ако някой от играчите ви играе 0 минути в Gameweek, те ще бъдат заменени от най-високия приоритет, който играе в Gameweek и не нарушава правилата за формиране (например ако стартовият ви отбор има 3 защитника, само да бъде заменен от друг защитник).

4. Трансфери

След като изберете своя отбор, можете да купите и продадете играчи на пазара за трансфер. Неограничените трансфери могат да се извършват безплатно до първия краен срок.

След първия срок ще получите 1 безплатен трансфер всяка седмица. Всеки допълнителен трансфер, който направите в една и съща Gameweek, ще приспадне 4 точки от общия резултат (Класиране с класически резултат) и резултата от мача (Точкуване) в началото на следващата Gameweek.

Ако не използвате безплатния трансфер, можете да направите допълнителен безплатен трансфер на следващата Gameweek. Ако не използвате този спестен безплатен трансфер в следващата Gameweek, той ще бъде пренесен, докато не го направите. Никога няма да имате повече от един запазен трансфер.

Цените на играчите

Цените на играчите се променят през сезона в зависимост от популярността на играча на пазара за трансфер. Цените на играчите не се променят, докато сезона не започне. Цената, показана на страницата ви за трансфери, е продажната цена на играча. Тази продажна цена може да бъде по-малка от текущата покупна цена на играча, тъй като таксата за продажба от 50% (закръглена до най-близките £ 0.1m) ще бъде приложена върху всички печалби, направени на този играч.

Например, ако купите играч за £ 8,3 млн. И когато го прехвърлите цената му е £ 9,0 млн., Неговата продажна цена ще бъде £ 8,6 млн.

5. Използване на чипове

Чиповете могат да бъдат използвани за потенциално подобряване на ефективността на отбора ви през сезона. Само един чип може да се играе в една игрална седмица. Предлаганите чипове са както следва:

 • Bench Boost: Точките, отбелязани от вашите играчи в следващата Gameweek, са включени в общата сума.
 • Free Hit: Направете неограничен безплатен трансфер за една Gameweek. В следващия краен срок вашият отбор се връща към начина, по който е бил в началото на Gameweek.
 • Triple Captain:  Вашите точки на капитан се утрояват, вместо да се удвояват в следващата Gameweek.
 • Wildcard: Всички трансфери (включително вече направените) в Gameweek са безплатни.

Чиповете “Бенч Бууст” и “Трипъл капитан” могат да се използват веднъж на сезон. Те могат да бъдат анулирани по всяко време преди крайния срок на Gameweek.

Двойката Free Hit може да се използва веднъж в сезон, играе се при потвърждаване на вашите трансфери и не може да бъде анулирана след потвърждение.

Двойката Wildcard може да се използва два пъти на сезон. Първата карта ще бъде налична от началото на сезона до 30 декември 14:00 часа. Втората заместваща карта ще бъде налична след тази дата в готовност за отваряне на прозореца за прехвърляне през януари и ще остане достъпна до края на сезона. Чипът с Wildcard се играе, когато се потвърждават трансферите, които струват точки и не могат да бъдат анулирани, след като бъдат възпроизведени.

6. Точки

През сезона вашите фентъзи футболисти ще получат точки въз основа на тяхното представяне във Висшата лига.

Асистенти

Асистентите се присъждат на играча от отбора, отбелязващ гол, който прави последния пас преди да бъде отбелязан гол. Асистенцията се присъжда, независимо дали пропускът е умишлен (че всъщност създава шанс) или непреднамерено (че играчът трябваше да се откъсне от топката или неволно докосване или удар създаваше шанс).

Ако противниковият играч докосне топката след последното преминаване преди да бъде отбелязан гол, което значително променя предназначението на топката, то не се отпуска никаква помощ. Ако двама играчи докосват топката след последния пас преди да бъде отбелязан гол, тогава не се отпуска никаква помощ.

Борби

Ако даден гол на вратата е блокиран от опонент, той се спасява от вратаря или удари греда, а от отскока се вкара гол, а след това се присъжда помощ.

Собствени цели

Ако играч стреля или премине топката и принуди противника да постави топката в собствената си мрежа, тогава се присъжда помощ.

Санкции и свободни удари

В случай на наказание или свободен удар, играчът, който печели наказанието или свободния удар, получава награда за помощ, ако дадена цел е директно вкарана.

Финализиране на асистенции

Точките за асистент, присъдени от Opta във Фентъзи Премиер лига, се изчисляват, като се използват допълнителни статистически данни, които могат да се различават от другите сайтове. Например, някои други сайтове няма да покажат помощ, когато играч е спечелил наказание.

За избягване на съмнение точките, наградени по време на игра, могат да се променят до един час след последния свитък на последния мач от който и да е ден. След като всички точки бъдат актуализирани в този ден, няма да бъдат направени допълнителни корекции на точките.

Бонус точки

Системата за бонус точки (BPS) използва набор от статистически данни, за да създаде BPS резултат за всеки играч. Трите най-добри играчи във всеки мач ще получат бонус точки. 3 точки ще бъдат присъдени на най-високия играч, 2 на втория най-добър и 1 на третия.

7. Лиги

След като влезете в отбора си, можете да се присъедините и да създадете лиги, за да се състезавате с приятели и други играчи.

Видове лиги

Частни лиги

Личните лиги са сърцето и душата на играта, където се състезавате срещу приятелите си. Просто създайте лига и след това изпратете уникалния код, за да позволите на приятелите си да се присъединят.

Можете да се състезавате в до 15 частни лиги. Няма ограничения за броя на отборите в една лига.

Обществени лиги

Нуждаете се от допълнително предизвикателство? След това се присъединете към публична лига от 20 на случаен принцип. Можете да се състезавате в до 3 обществени лиги.

Глобални първенства

Вие автоматично влизате в следните световни лиги:

 • Общата лига, включваща всички регистрирани отбори
 • Лига за колеги мениджъри от вашата страна
 • Лига за привържениците на любимия ти отбор на Висшата лига
 • Лигата за мениджъри, която стартира една и съща Gameweek като вас
 • Фантъзи купа (започва в Gameweek 18)
 • Скаутинг на лигата

8. Купа

Първият кръг на купата ще бъде в Gameweek 18.

Квалификации

Топ 2 097 152 играчи в Gameweek 17 ще влязат в първия кръг. Ако има повече от 2 097 152 квалификации, тогава ще има на случаен принцип равенство между най-ниските голмайстори, за да се види кой е квалифициран.

Как работи?

Всеки квалифициращ се отбор ще бъде назначен на случаен принцип срещу друг в първия кръг. Победителят (отборът с най-висок резултат от Gameweek, минус всички трансферни точки) ще продължи към втория кръ. Процесът продължава до последната игрална седмица, когато останалите отбори оспорват финала.

Мобилно Приложение / Fantasy Premier League App

fpl app

Висшата лига има официално приложение, което осигурява на феновете перфектния спътник на вълнението и драмата на най-гледаната лига в света.

Безплатно за изтегляне: iOS | Android чрез: Amazon или Google | Windows Mobile

Приложението е безплатно, толкова дълго, колкото го искате, с редовни актуализации през целия сезон и е лесен начин да управлявате екипа на Фентъзи от Висшата лига в движение.

Дълбоки профили

Това ще ви позволи да гледате някои от най-великите моменти в историята на Лигата, като същевременно имате достъп до задълбочени профили на всички настоящи и исторически играчи. Включени са и мачове, резултати и маси за всички състезания на Висшата лига – първият отбор, Premier League 2 и Under-18 Premier League, както и отделен раздел “Статистика” с 25 годишна статистика.

Основни характеристики на приложението:

 • Управление на екипа на Fentasy Premier League
 • Цялостно преживяване на живо
 • Програми, резултати и маси за всички състезания във Висша лига
 • Профили на всеки играч в историята на Висшата лига
 • 25 години детайлна статистика за клубове и футболисти
 • Последните новини и функции от вашия клуб
 • Страхотни видеоклипове

Награден фонд

fpl prizes

Първа награда – Фентъзи Премиър лийг 2017/18 Шампион
 • ВИП гост на две мача от Висшата лига 2018/19 по избор на победителя, включително пътуване и настаняване на 2 нощувки.
 • Седмица във Великобритания, предоставен от Visit Britain, включително пътуване и нощувки за 7 нощувки.
 • TAG Heuer часовник.
 • Копие на FIFA и игрова конзола.
 • Яке на мениджъра на “Найки”.
 • Чанта FPL goody, състояща се от раница, тениска, чаша, бутилка за вода, топка за стрес, писалка, подложка и ключодържател.
Подгласник
 • ВИП гост на един мач от Висшата лига 2018/19 по избор на победителя, включително пътуване и настаняване на 2 нощувки.
 • Копие на FIFA и игрова конзола.
 • Таблет.
 • Bluetooth високоговорител.
 • Яке на мениджъра на “Найки”.
 • Чанта FPL goody, състояща се от раница, тениска, чаша, бутилка за вода, топка за стре, писалка, подложка и ключодържател.
3-то място
 • Копие на FIFA и игрова конзола.
 • Таблет.
 • Bluetooth високоговорител.
 • Яке на мениджъра на “Найки”.
 • Чанта FPL goody, състояща се от раница, тениска, чаша, бутилка за вода, топка за стрес, писалка, подложка и ключодържател.
Победител в купата на FPL 2017/18
 • ВИП гост в един мач от Висшата лига 2018/19 по избор на победителя, включително пътуване и настаняване за 2 нощувки (база за настаняване).
 • Копие на FIFA и игрова конзола.
 • Таблет.
 • Bluetooth високоговорител.
 • Яке на мениджъра на “Найки”.
 • Чанта FPL goody (раница, тениска, чаша, бутилка за вода, топка за стрес, писалка / тампон, ключодържател).

Месечни награди

Мениджър на месеца
 • Таблет
 • Bluetooth високоговорител
 • Копие на FIFA 18
 • Топката на Nike Ordem V
 • Яке на мениджъра на “Найки”
Топ 10 мениджъри всеки месец (включително мениджър на месеца) ще получат:
 • Чанта FPL goody, състояща се от раница, тениска, чаша, бутилка за вода, топка за стреса, писалка, подложка и ключодържател.

Седмични награди

Мениджър на седмицата
 • Копие на FIFA18
 • Топката на Nike Ordem V
 • FPL раница
 • FPL чаша
Топ 20 мениджъри всяка седмица (включително мениджър на седмицата) ще получат:
 • FPL тениска, топка за стреса, писалка, подложка и ключодържател.

Какво Представлява FPL Draft?

fpl draft 2017/2018

Това е съвсем нова версия на Фентъзи Премиър Лийг. FPL Draft ще допълва редовната игра.  Можете да вземете приятелите си в частни лиги, съставени от 2-16 мениджъри. Или да влизате в обществени лиги с непознати до осем мениджъра. Вашият отбор трябва да бъде съставен от 15 играчи, състоящи се от двама вратари. Пет защитника, пет полузащитника и трима нападателя. Всеки играч от Премиър лийг може да бъде само в един отбор от лигата. Оптималният брой отбори, с които може да се играе е 8.

Има ли бюджет на отбора?

Цените на играчите не са включени в проекта на FPL. Отборът се избира по време на процеса на теглене, като реда на решенията за избор става със селекция.

Вярно ли е, че в момента има две игри за феновете на FPL?

Да, сега има две игри за игра.

1) Оригиналната игра на Фентъзи Висшата лига с бюджет от 100 млн. Паунда, която ще започне през седмицата, започваща на 10 юли.
2) Новата игра на FPL Draft, която ще започне през седмицата, започваща на 17 юли.

Можете да играете свободно и в двете!

Ще спечеля ли предимство, ако избирам първи?

Преди да започне процесът на “draft” версията, се генерира произволен ред. Който ще “пълзи” от кръг на кръг, докато всички отбори в лигата бъдат завършени. По този начин, мениджърът който избира играч първи, има възможността да избира от всички играчи. Той има право да избере само един играч. След което и останалите мениджъри трябва да изберат, преди неговият ред да дойде отново.

Кога ще се проведе проектът?

Администраторът на частна лига може да реши датата и часа на проекта. Това трябва да бъде завършено преди крайния срок на Седмица 1, който е в 18:45 часа на 11 август 2017 г.

Какво става, ако не мога да направя проекта?

Преди изготвянето на проекта, всеки мениджър може да създаде списък за наблюдение на играчите. Изброени по приоритетен ред, представляващи най-високите цели за всяка позиция. В публичната лига проектът ще се състои около 24 часа след присъединяването на първия отбор.  Ако отсъствате за продължителността или за някоя част от проекта. Списъкът за наблюдение се използва, за да направите автоматично избора от ваше име. Ако не е избран списък за наблюдение, те се използват за приоритет автоматичните селекции. Всеки играч в играта получава проекто ранг въз основа на общия брой точки FPL от миналия сезон. И / или техния потенциал за точки през 2017/18.

Как моят отбор носи точки?

Играчите събират точки по същия начин, както в традиционната игра на Фентъзи Висша лига. Има едно изключение: Отборите на FPL draft нямат капитан или заместник-капитан.

Как да направя трансфери?

След проекта, мениджърите могат да правят промени в отбора си по два начина. Те могат да подадат “заявка за отказ” на нов играч или да извършат директен трансфер от фонда на свободните агенти. Няма директни трансфери между мениджърите.

Какво е свободен агент?

Свободен агент е играч, който не е избран в draft. Тези играчи могат да бъдат заменени в отряди 24 часа преди крайния срок на съответната седмица по време на режима на свободна агенция. Новите играчи, добавени в играта, или играчите, освободени от други мениджъри, не стават незабавно свободни агенти. Първоначално те могат да бъдат подписани само чрез молба за отказ.

Какви са отказите?

Подобно на процеса на изготвяне на проекта; освобождаването гарантира, че всички мениджъри получават шанса да взимат нови подписи или играчи, освободени от други мениджъри. Можете да подадете заявка за отказ, когато предлагате да замените играч във вашия отбор с неизбран играч в същата позиция. Тези заявки се обработват 24 часа преди крайния срок на Gameweek. Могат да бъдат направени всякакви искания за отказ, ако направите повече от една, те ще трябва да бъдат приоритизирани.

Как стават освобождаванията?

Един кръг от откази се провежда веднъж седмично. На крайния срок за отказ, процесът ще разгледа всички заявки и ще извърши трансферите. Най-ниско класираният отбор ще получи първия си избор за отказ. Преди началото на сезона поръчката за отказ ще бъде обратна с проекта за поръчка. След като заявката за отказ бъде успешна. Въпросният отбор ще се премести до края на опашката за отказ за тази игрална седмица. След като отказите бъдат обработени, режимът на свободен агент ще бъде активен до крайния срок на съответната седмица.