HPA се заиграва с идеята да промени хендикап системите

В ход са промените педложени от Асоциацията Hurlingham Polo относно системата на хандикап за броя на головете през следващата година. Наистина ли са необходими и ще се отрази ли това на спорта в положителна посока?

HPA има планове за намаляване наброя на гпловете за двата средни играча, потенциално до 16 или 17 гола, които все още се обсъждат. Стивън Хътчисън, председател на HPA, очерта накратко какво планира HPA.

„Ние обсъдихме какво може или не може да се направи за следващата година и стана ясно, че има някои неща, коитомогат да се променят, като поставяне на лимит за двата средни играчи, сортиране на въпросите, свързани с хандикап, и някои възможни промени в правилата“, каза Хътчисън за Telegraph Sport.

Имаме много добър отговор на това и резултатът е, че ние ще разгледаме някои неща, но няма да направим нищо драматично за следващата година. Тълкуването на правилата от страна на арбитрите е изиграло своята роля за да направи играта доста по-добра. Всички са на същото мнение за това. Хандикап системата е направена по разумно строг начин, както трябва да бъде. Ние трябва да затрудняваме всеки по реалистичен начин.“

поло2