UEFA – Съюз на европейските футболни асоциации

uefa bet365UEFA – УЕФА

 

UEFA – Съюз на европейските футболни асоциации (УЕФА) е административен орган за асоциация по футбол в Европа. Въпреки че няколко държави-членки са разположени главно или изцяло в Азия. Това е една от шестте континентални конфедерации на управляващия орган на световната футболна федерация. УЕФА се състои от 55 национални асоциации.

УЕФА представлява националните футболни асоциации на Европа, провежда национални и клубни състезания. Включително европейското първенство на УЕФА, Шампионската лига на УЕФА, УЕФА Лига Европа. Суперкупата на УЕФА и контролира наградите, регламентите и медийните права на тези състезания.bet-bg

Анри Делаунай беше първият генерален секретар и първият президент е Ебе Шварц. Сегашният президент е Александър Чеферин. Бивш президент на футболната асоциация на Словения, който бе избран за седми президент на УЕФА на 12-ия извънреден конгрес на УЕФА в Атина през септември 2016 г. и автоматично стана заместник-председател на световната организация FIFA.

 

UEFA Champions league – Шампионска лига на УЕФА

Най-високо класираният конкурс на УЕФА е Шампионската лига на УЕФА. Която започна през сезон 1992/93 и събра топ 1-4 отбора от лигата на всяка страна (броят на отборите зависят от класацията на тази страна и могат да бъдат модернизирани или понижени); този конкурс беше преструктуриран от предишния. Който събираше само най-добрия отбор от всяка страна (който се проведе от 1955 до 1992 г. и е известен като Купа на европейските шампионски клубове или просто европейската купа). 

В женския футбол УЕФА провежда и Шампионската лига на УЕФА за клубни отбори. Състезанието се проведе за първи път през 2001 г. и е известно като Купата на жените на УЕФА до 2009 г.

UEFA Europa League – УЕФА Лига Европа

Вторият конкурс по ранг е UEFA Europa League. Това състезание за националните отбори на всяка страна и високопоставени отбори от лигата бе пусната от УЕФА през 1971 г. като наследник както на бившата купа на УЕФА, така и на Купата на Междуградските изложения (също започнала през 1955 г.). Трето състезание, Купата на победителите в Купата на УЕФА. Започнало през 1960 г., беше погълнато в Купата на УЕФА (сега УЕФА Лига Европа) през 1999.

UEFA Super Cup – УЕФА Супер купа

Суперкупата на УЕФА се провежда за победителите от Шампионската лига срещу победителите в лига Европа (по-рано победителите в Купата) и се появи през 1973 г.

Ювентус беше първият отбор в Европа, който остана единственият досега (2015 г.). Спечелил всички официални шампионати и купи на УЕФА и в чест на постигането на това постижение получи плаката “УЕФА” от Съюза на европейските Футболни асоциации на 12 юли 1988 г.

UEFA bet365

bet365 предава на живо футболни мачове от всички краища на света. бет365 също предлагат на живо срещи от следните лиги и шампионати: FIFA, UEFA, Шампионска лига. Италия Серия А, Висша лига, Ла Лига, Лига 1 Франция, Руска Премиер Лига, САЩ Висша лига, Бундеслига, Лига Европа, Чемпиъншип. Мондиал 2018, Турска Суперлига, БГ Футбол и други. Във Фейсбук можете да откриете програма на предстоящи спортни срещи. Kоито ще бъдат предавани пряко. Както и прогнози за футбол, съвети за залози, коефициенти, класиране, резултати и статистика. Актуални новини за трансфери, контузии, отбори и турнири.

 

UEFA – УЕФА

Автор: Бет – БГ / Bet – BG