ПСВ надви Юнайтед на „Филипс Стейдиъм“, но тежка контузия разстърси мача

ПСВ Айндховен победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач от груповата фаза на Шампионска лига на своя „Филипс Стейдиъм“.

Домакините стигнаха до победата след пълен обрат в мача, с голове на Ектор Морено и Назринг. За гостите бе точен, бившият играч на ПСВ – Мемфис Депай.

Срещата започна ужасяващо и в 15-тата минута се стигна до много тежка контузия на младия талант на Юнайтед – Люк Шоу. Един от голмайсторите за холандците – Ектор Морено счупи подбедрицата на бранителя на Юнайтед с остър шпагат. Мениджърът на „червените дяволи“ Луис ван Гаал призна, че 20-годишният Люк е бил целият в сълзи, след като е разбрал, че ще отсъства поне 6 месеца след двойната фрактура на крака си. Шоу бе сложен да диша с кислородна маска, по време на 9 минутното спиране на играта, след което бе сложен на носилка и откаран в болница. Очаква се английския талант да се завърне Вторник или Сряда в Манчестър за операция.

ПСВ

Депай откри резултата в 41-ата минута след като успя да много ефективно да надвие двама от бранителите на домакините и с диагонален удар вкара за 1:0. В добавеното 9 минутно продължение на първата част, виновникът за контузията на Шоу – Морено изравни резултата, след като успя да надскочи защитата на Юнайтед при центриране от корнер и топката влезе във вратата на де Хеа след рикошет в главата на Блинд.

Домакините стигнаха до пълен обрат след почивката. В 57-ата минута след хубава атака на холандците, Лестиен бе изведен по лявото крило и центрира топката на главата на Нозринг, който разстреля стража на Юнайтед за втори път.

Вижте видео от мача:

https://www.youtube.com/watch?v=AvWg9PVV-ME