Бейзбол: Тампа Бей понижи Бекъм

Инфилдерът Тим Бекъм бе временно освободен от първия състав на бейзболния Тампа Бей Рейс заради безотговорно отношение към играта. Избор №1 в драфта на МЛБ през 2008 г. бе изпратен да се обиграва във филиала Дъръм Булс в дивизия ААА на Младежката лига, след като късно снощи за пореден път провали усилията на тима си в атака с лошо придвижване между базите.

Гафът, който преля чашата на търпението на мениджъра Кевин Кеш, се случи по време на гостуването срещу Бостън Ред Сокс от редовния сезон на Висшата лига, загубено от „лъчите“ с 6:8. При резултат 4:1 за Тампа Бей и 2 аута в 4-тия ининг Бекъм имаше чудесна възможност да увеличи още аванса, като отбележи от втора база при единичен хит на Кевин Кирмайър в десния аутфилд.

Само че не го направи, понеже вместо да спринтира докрай, точно преди хоума забави крачката си, а през това време Кирмайър бе изгорен на втора в опит да превърне хита си в двоен. Точката не бе зачетена, тъй като рънерът влезе едва след аута, и това вбеси треньора. И на всичко отгоре в следващия ининг „червените чорапи“ обърнаха развоя с голям шлем на Ханли Рамирес.

От началото на сезон 2016 Тим Бекъм батира средно .247 и има 5 хоумръна и 16 RBI в 63 мача за Тампа Бей Рейс (56-76), който е последен в Източната дивизия на Американската лига. Бостън Ред Сокс (74-59) пък води люта битка за първото място с лидера Торонто Блу Джейс (76-57).

„И двамата допуснаха грешка – анализира Кеш. – Но определено вината за пропуснатата точка носи Бекъм заради бавното си тичане. А това е просто задължителен елемент в бейзбола и е може би най-лесната част от играта.“

Save