Бойко Борисов: Има ли успехи, ще има и нов Национален стадион

Премиерът Бойко Борисов говори пред медиите след откриването на ремонтираната зала „София“ в Борисовата градина. Министър-председателят отговори на въпроса кога България

ще има нов Национален стадион. Той се върна назад в спомените си, към времето, когато е бил състудент в Симеоново с новия национален селекционер по футбол Петър Хубчев.

„В Бургас подземните паркинги са готови. Със сигурност през 2018-а ще играят там волейбол. Става хубава зала, между другото. Там ще е закритото европейско първенство по лека атлетика. До една година ще я завършим, защото парите са им преведени и действат. Зала „Фестивална“ ще е около 4 милиона. Ще стане хубава, тя си е знакова зала. Правим над 15 стадиона. Национален стадион? Нека да направят някой успех. За Национален стадион предишните правителства похарчиха 40-50 милиона. Направили ли са нещо? Не помните ли времето, когато строиха там и го изкорубваха, какво чудо беше? Да бяха направили нов тогава.

За сряда подготвям едно постановление да дадем още 100 000 на ММС за параолимпийците. Гледах един репортаж на един човек с хилка за тенис на маса, египтянин, захапал хилката, с крак си подхвърля топката… Сутринта говорих с Горанов и Кралев, мисля, че за да се стимулира тази воля на тези хора, може да си го позволим. Кралев ще се срещне с тях и ще му дам допълнително 100 хиляди. На гимнастиката сме обещали – в новия бюджет има 600-700 000 за „Раковски“ да си помогнат. Още една зала за тях ще направим, за да може там, където са успешните спортовете, да може да се инвестира. Виждате за световното първенство по волейбол колко зали се направиха, за да има резултат.