Злато и сребро за България на европейското по таекуондо

Александър Джорджев стана европейски шампион по таекуондо за кадети в категория ­53 кг. Той се пребори инфарктно срещу французин, където поредица от погрешни отсъждания щяха да спънат българина още на старта.

След удар в главата на опонента в последните секунди на мача, Александър обърна резултата и взе победата. На полуфинала Джорджев летеше по игралното поле и прекрати срещата си с руснака още във втория рунд. На финала българинът срещна великобританец. След редица обрати и вълнения в първия и втория рунд, Александър взе превес в третия и заслужено победи съперника си.

Даниел Ладжев пък стана вицеевропейски шампион за кадети ­41 кг. Състезателят ни се представи изключително успешно в Румъния като последователно и атрактивно отстрани национали на Русия и Франция с техническо превъзходство. Надделя над турчин с 10 точки разлика на четвъртфинала, а на полуфинала спря испанец. На финала старозагорецът отново излезе срещу турчин. Дани загуби с малка разлика, което му отреди вицеевропейската титла в категорията.