кърлинг bet365Кърлинг

bet365 Кърлинг

Кърлинг (curling) е спортна отборна игра, която се играе върху ледена площадка.

Целта на играта е гранитните камъни, с които се играе, да достигнат максимално близо до центъра на концентрични окръжности.

Как да направя залог в bet365?

Думата кърлинг се появява за пръв път напечатана през 1620 година в Пърт в пролога и стиховете на поема от Хенри Адамсън. Играта е популярна в Шотландия като „стържеща игра” (roaring game) заради звука, който камъните издават. Докато се плъзгат по замръзналите капчици вода по игралната повърхност. Името на играта не означава движението на камъните, въпреки че днес за камък, който се отклонява от траектория по права линия се казва, че се извива или върти.

Пързалката представлява ледена писта с дължина 44,5 m и с широчина между 4,3 m и 4,75 m. Пистата е добре полирана, за да позволи на камъните да се плъзгат с възможно най-малко триене. Измежду начините за подготвяне на повърхността е поръсването ѝ с вода.

bet365 регистрация

Така нареченият „дом“ е серия от концентрични кръгове с диаметри съответно 3,66 m, 2,44 m, 1,22 m и 0,66 m. Центърът е маркиран с Т-линия (оттам и терминът „тий“).

За да хвърлят камъка, играчите тръгват от така наречения „хак“ – опори за крака, фиксирани върху леда.

bet365 bonus

Издяланият гранитен камък тежи 20 kg, има външна обиколка от 91,44 cm, висок е минимум 11,43 cm. Отгоре има дръжка, за да може да бъде завъртан, преди да бъде пуснат да се пързаля по леда. Основата му не е гладка, а вдлъбната. Плъзгащата му повърхност е между 6 и 12 mm по-тясна от широчината на камъка. Благодарение на тази разлика той се движи по крива линия, чийто ъгъл зависи от много фактори, в това число и от предварителната подготовка на леда.

Кърлингът се играе от 2 отбора с по 4 участници. Първият играч от всеки екип съответно хвърля първи, като четвъртият е капитан или „скип“. Това обаче не е задължително и някои отбори не прилагат тази система. Докато първите 3-ма хвърлят своите камъни, скипът отива на другия край на пързалката, за да дава указания на съотборниците си. Когато дойде негов ред да се хвърля, третият играе тази роля за него.

bet365 Бонус за Кърлинг

Вземи бет365 бонус след регистрация в сайта на букмейкъра. Повече може да научите на нашата bet365 бонус страница.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които google search bet365 предлагат достъп и новини, включително и bet365 На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Букмейкъра предлага услугите bet365 casino и bet365 poker също на живо.

bet365 мобилно приложение

Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса bonus на страницата на bet365 ВХОД. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с bet365 Livescore. Още футболни порогнози може да намерите в страницата на предстоящи мачове.

Следвайте всички залози и прогнози за Кърлинг само по bet365.

bet365 кърлинг онлайн Бет БГ / Bet -BG.com