Саутгейт: Рууни е нашият капитан

Временният селекционер на Англия няма никакви съмнения в лидерските качества на футболиста на Ман ЮнайтедГарет Саутгейт ще води националния отбор на Англия в предстоящите две световни квалификации срещу Малта и Словения, след като Сам Алърдайс бе освободен през миналата седмица.

В медиите на Острова се дискутира надълго и широко относно това кой да бъде новият капитан на тима след неубедителната форма на Уейн Рууни в последно време, но според Саутгейт именно звездата на Ман Юнайтед трябва да продължи да носи лентата.

„Решението да оставя Рууни като капитан е много просто. Това, което съм видял досега е, че той е един невероятен лидер на тази група. В период на промяна най-важното нещо е наличието на лидерство. Мисля, че Уейн показа тези качества през последните две години. Впечатляващ е начина, по който той се разви на тази роля и аз нито за миг не съм се колебал да продължа да разчитам на него като капитан“, заяви Саутгейт на пресконференция.

46-годишният бивши английски национал допълни още, че в състава на Англия са нужни още лидери, за да може отборът да върви напред. По думите му често Рууни поема твърде голяма тежест в представителния тим и е време всички в състава да обединят усилията си, за да бъде променено това.

Англия се състезава в квалификационна група F заедно с отборите на Шотландия, Словения, Литва, Словакия и Малта. В първия кръг от пресявките за Мондиал 2018 „трите лъва“ взеха три точки след пестелива победа с 0:1 като гост на Словакия.

Ставката затова Англия да победи Малта с точен резултат 3:0 в събота на „Уембли“ е 7.00, а шансовете на Рууни да бъде точен в срещата са оценени на 1.44. Залози затова Англия да спечели първата позиция в квалификационния си поток се приемат с коефициент 1.20.

Направете Подсигурен Залог за Първи Голмайстор за Уейн Рууни и ако той отбележи гол в мача Англия-Малта, ще има печалба за Вас от промоцията Подсигурен Залог за Първи Голмайстор в bet365. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Save