Чикаго Къбс направиха трудната първа стъпка

Натовареният с огромни очаквания от свои и чужди тим на Чикаго Къбс направи първата крачка към вероятно завръщане в Световните серии след 71-годишно чакане и евентуално спечелване на първа шампионска титла в МЛБ след 1908 г.

„Мечетата“ преодоляха I кръг на плейофите тази нощ с драматична победа с 6:5 на гости на Сан Франциско Джайънтс, която реши дивизионната серия с 3-1 в полза на чикагци.

Успехът на ст. „AT&T Парк“ всъщност беше едно малко чудо, тъй като в 9-ия ининг Къбс губеше с 2:5 и до този момент атаката на гостите бе ударила само 2 хита срещу стартера Мат Мур. В последната защита обаче булпенът на домакините рухна и допусна цели 4 точки, след като на хълма се извъртяха петима различни питчери, за да направят 3 аута.

Първите двама от тях – Дерек Лоу и Хавиер Лопес, срещнаха само по един батер и дадоха съответно единичен хит на Крис Брайънт и база за боли на Антъни Ризо. Появилият се клоузър Серхио Ромо бе посрещнат с двоен хит и RBI от Бен Зоубрист и също напусна игра, без да е направил аут, оставяйки рънери на втора и трета. Топката пое Уил Смит (L 0-1, BS 1), който пък веднага даде единичен хит с 2 RBI на пинч-хитъра Уилсън Контрерас за 5:5. При 1 аут петият риливър на Сан Франциско Хънтър Стрикланд завари рънер на втора база и Хавиер Баес веднага го прибра с RBI-сингъл, вкарал победната точка.

Шокиращият обрат бе довършен от затварящия питчер на Чикаго Аролдис Чапман (S 3), който приключи мача с 3 страйкаута, като не хвърли нито една топка с по-малко от 100 мили/ч (161 км/ч). Това превърна в неочакван победител Ектор Рондон (W 1-0), изработил чисто защитата в 8-ия ининг.

Вижте всички залози и прогнози за Бейзбол само по bet365.