BDO Golf Challenge се проведе за трета поредна година

Последната събота на летния месец юли завърши с един от големите голф турнири, организирани в Пирин Голф и Кънтри Клуб – BDO Golf Challenge. Той се организира за трета поредна година от водещата одиторска компания BDO България. 

Рекорден брой от 72 участника проявиха интерес, които трябваше да докажат уменията си на корс Б, комбинация от 18 дупки от голф игрищата Ян Уузнам и Пирин Пайн Корс, за да спечелят атрактивните награди, осигурени от BDO България. Те бяха разделени в две хендикап дивизии, като спонсорът беше пригорвил и четири специални награди – „Най-добра дама“, „Най-добър младеж“, „Най-близо до дупката“ и „Най-дълъг удар“.  Овен българи, имаше и участници от Русия, Румъния, Ирландия, Македония, Англия, Канада и други.
През целия турнирен ден спонсорът беше осигурил разхладителни напитки, които спомогнаха за по-добрата игра на голфърите.

В нетното класиране в дивизия А при мъжете на първо място се класира канадецът Дерек Фрост с нетен резултат от 39 точки. Той грабна голямата награда – комплект от осем клъба за голф TaylorMade MB. На второ място с 35 нетни стейбълфорд точки завърши Анди Пийч, дългогодишен член на голф клуба, който спечели клъб TaylorMade М1 Rescue и третото място отново с 35 нетни стейбълфорд точки, но с по-висок хендикап се класира, Стивън Плац, който спечели голф чанта TaylorMade.

В дивизия B на първо място с 43 нетни стейбълфорд точки се нареди Калоян Касабов, който също получи коплект от 8 клъба TaylorMade Tour Preferred. Втори в класирането бе Димитрий Крайнев, който изигра първия си голф турнир и успя да се класира в тройката с 39 нетки стейбълфорд точки. Трето място зае Илиян Илиев с нетен резултат от 36 точки.

Специалната награда „Най-дълъг удар“ бе за миналогодишния победител Янаки Янакиев с 268 метра. „Най-близо до дупката’“ бе 14-годишната Кристина Бушева, със 139 см, като стремежът на младата дама е един ден да достигне високи върхове. Наградата за „Най-добър младеж“ отиде при 13-годишния ирландец Арън Флеминг със страхотния резултата от 41 нетни стейбълфорд точки – един от най-високите резултати в целия турнир.

Save