Блу Джейс летят напред след 11-инингов мач

Троен хоумрън в 11-ия ининг реши откриващия плейофен мач в МЛБ за 2016 г. В първата „уайлд кард“ елиминация Торонто Блу Джейс победи гостуващия Балтимор Ориолс с 5:2 и се класира за дивизионните серии на Американската лига, където за втора поредна година ще срещне Тексас Рейнджърс.

Двубоят на ст. „Роджърс Сентър“ приключи рано тази сутрин с бомбен изстрел на Едуин Енкарнасион, взривил емоциите на 49 934 запалянковци по трибуните. „Сините сойки“ откриха резултата още във 2-рия ининг със соло хоумрън на Хосе Баутиста и после изравниха на 2:2 чрез RBI-сингъл на Есекиел Карера в 5-ия, след като междувременно „скорците“ поведоха с двоен хоумрън на Марк Тръмбоу в 4-тия.

Атаката на домакините във втората допълнителна част започна със страйкаут на Карера, който бе единственият аут за току-що влезлия риливър на гостите Брайън Дънсинг. След това на хълма се качи Убалдо Хименес (L 0-1), който даде последователни единични хитове на Девън Травис и Джош Доналдсън, преди Енкарнасион да изпрати топката му високо в публиката зад левия аутфилд.

Смущаващото е, че мениджърът на Балтимиор Бък Шоуолтър въобще не използва може би най-доминиращия затварящ питчер във Висшата лига този сезон – Зак Бритън. Клоузърът, който запази 47 победи на своите през 2016 г. и завърши първенството с 0,54 ERA, започна да загрява още в 9-ия ининг, но така и не се появи в игра.

Иначе общо седмина питчери се изредиха на възвишението за Ориолс, тъй като стартерът Крис Тилман изкара само 4 ининга и 1/3 с 4 хита и 2 точки. За Блу Джейс започна Маркъс Строман, който затвори 6 ининга със същата статистика. От булпена на домакините излязоха още петима риливъри, последният от които – Франсиско Лириано (W 1-0), получи победата за ининг и 2/3. Неясно е състоянието на клоузъра Роберто Осуна, напуснал игра при един аут в 10-ия със съмнение за контузия.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.

Save