Английски Чемпиъншип: Нюкасъл срещу Астън Вила

20 февруари 2017,  20:00 UK / 21:00 CET
Място: Сейнт Джеймс Парк, Нюкасъл на Тайн.

Нюкасъл Юнайтед има перфектната възможност да се изкачи обратно към горната част на класирането за първенство с победа срещу Астън Вила в понеделник вечер.

Брайтън се преместиха нагоре след  победата с 2-0 като гост на Барнзли в събота. Свраките са втори в класирането с точка по- малко и мач по-малко.

Една победа срещу Вила може да им помогне да се върнат на пол-позишън. Освен това, спечелването на тази среща е важно, тъй като амбициозните Хъдърсфийлд на трето място са само на 5-точки разлика.

Нюкасъл приключиха с 2-2 реми при тяхнатаото гостуване на Норич миналата седмица, което е второто им равенство за четири мача. Те са без загуба в последните шест мача с 4 победи и 2 равенства.

Добрата форма, която Астън Вила показа в началото на мандата на Стив Брус като ръководител-треньор вече е история. Те загубиха с 1-3 у дома срещу Барнзли миналата седмица, с което удължиха своята серия от загуби в първенството до 8 мача. Шест от тях са загуби, и те бяха избутани на 17-то място в класирането. Сега само 6 точки ги делят от зоната на изпадащите.

Прогноза

Стив Брус трябва да набави за екипа си малко вдъхновение за да не попадат в зоната на изпадащите. Вила идват след 5 поредни поражения като гости . Те са съшо така и един от отборите с най-лошо представяне като гости в лигата. Всичко това говори за убедителна победа на Нюкасъл в понеделник вечер.

Нюкасъл срещу Астън Вила: Залози

Нюкасъл да спечели при 7/11 (1.65).