В Англия искат от Моуриньо уважение към играчите

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия изрази загриженост по отношение на критиките на Жозе Моуриньо към защитниците Крис Смолинг и Люк Шоу. От там призоваха мениджъра на Манчестър Юнайтед да покаже повече съпричастност към играчи с лични проблеми.

Португалецът обвини Шоу и Смолинг, че не са искали да превъзмогнат бариерата на болката и да играят в мача със Суонзи, който „червените дяволи“ спечелиха с 3:1. Моуриньо дори стигна по далеч, като заяви, че не са „смели“ достатъчно.

„Бях разочарован от това, защото познавам добре двамата футболисти. Те са силни характери, но имат лични проблеми, които смятам, че не е редно да споделям“, каза Гордън Тейлър, изпълнителен директор на Асоциацията на професионалните футболисти.

Смолинг пропусна няколко мача на Юнайтед заради контузия на стъпалото, но въпреки това игра на инжекции срещу Челси. Шоу наскоро се завърна след 10 месечно отсъствие от терени. Той получи тежко счупване на крака в мач от Шампионсаката лига срещу ПСВ Айндховен. През септември 21-годишния талант бе набеден от Моуриньо за главен виновник за поражението от Уотфорд.Смолинг пропусна няколко мача на Юнайтед заради контузия на стъпалото, но въпреки това игра на инжекции срещу Челси. Шоу наскоро се завърна след 10 месечно отсъствие от терени. Той получи тежко счупване на крака в мач от Шампионсаката лига срещу ПСВ Айндховен. През септември 21-годишния талант бе набеден от Моуриньо за главен виновник за поражението от Уотфорд.    bet365