Андреа Яноне приключи с теста на „Херес“ преждевременно

Новото попълнение на Suzuki Андреа Яноне няма да участва във втория и третия ден от тестовете на MotoGP на испанската писта „Херес“ заради ограничението от пет дни частни тестове. Бившият пилот на Ducati направи дебюта си с новата машина миналата седмица във Валенсия, където бързо намери ритъма и записа четвърто най-бързо време във втората тестова сесия. Алекс Ринс се възстановява от контузия и ще се завърне на пистата в края на януари с първия тест за сезон 2017.

На „Херес“ не присъстваха и официалните пилоти от заводските отбори на Honda и Ducati, а Yamaha провеждат отделен тест на „Сепанг“ в същото време. Яноне записа седмо най-добро време, а в следващите два дни представител на Suzuki ще бъде тестовият пилот Такуя Цуда.

„Нашата цел от вчерашния ден беше не да търсим най-бързата обиколка, а да дадем още време на Яноне да усети и да свикне с мотоциклета, като по този начин и той ще ни помогне догодина. Изпробвахме някои различни специфики на двигателя, а Андреа ни даде насока къде да работим през зимата. Не развиваме нов двигател, а подобряваме настоящия, така че да бъде удобен за нуждите и опита на Андреа“, сподели шефът на Suzuki Давиде Бривио.

Във вчерашния тестови ден най-бързата обиколка записа Ектор Барбера с Ducati, а Яноне бе на 0.535 секунди изоставане след 68 обиколки на пистата.

bet365