Аржентина писа 6-ца на Парагвай и е на финал

Аржентина разгроми отбора на Парагвай с 6:1 във втория полуфинален сблъсък на Копа Америка. Мачът бе истински зрелище и с играта си „Гаучосите“ дадоха заявка за спечелване на престижния трофей. На финалният сблъсък, който ще се проведе на 4 Юли, Аржентина ще се изправи срещу домакините на турнира, а именно Чили. Залогът пред отбора на Херардо Мартино е огромен, тъй като Меси и компания не са печелили Копа Америка от 1993 година и останаха с празни ръце след Мондиал 2014.

Аржентина

Големите герои на мача се превърнаха халфът на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария и Лео Меси. Ди Мария се отчете с две попадения и една асистенция, а капитанът на Аржентина бе избран за играч на мача. Меси бе в основата на 3 от попаденията в мача и през останалата част дърпаше юздите на небесно сините.

Меси

Мачът съвсем очевидно започна с натиск на Аржентина и само след 15 минути игра „гаучосите“ след центриране на звездата на Барселона Лионел Меси, защитникът Маркос Рохо вкара за 1:0.

В 27-мата минута отново Меси бе в основата на събитията. Той подаде пред наказателното поле на Хавиер Пасторе и полузащитникът на ПСЖ стреля по зема за 2:0.

Парагвай успя да върне едно подадения две минути преди почивката, след като Лукас Бариос се възползва от изчистена топка и с мощен удър върна надеждите на Парагвай.

Ентусиазмът на парагвайците трая само 3 минути след началото на втората част. След хубава атака започната от Пасторе, героят на мача Анхел ди Мария направи резултата класически. 6 минути по-късно, в 53-тата минута отново халфът на Юнайтед вкара за 4:1 и попари мечтите на Парагвай. Попадението дойде след пробив в центъра на Меси, който подаде на Пасторе и полузащитникът с едно докосване намери ди Мария.

10 минути преди края на мача Серхио Агуеро разстеля мрежата на Жусто Виляр за 5 път и бе сменен от Гонсало Игуаин, за да получи овациите на феновете. Само 2 минути трябваха на нападателя на Наполи за да направи резултата 6:1 и да направи победата на Аржентина още по-сладка.

Аржентина – Парагвай 6:1

1:0 – Рохо (15)
2:0 – Пасторе (27)
2:1 – Бариос (43)
3:1 – Ди Мария (47)
4:1 – Ди Мария (53)
5:1 – Агуеро (80)
6:1 – Игуаин (82)

Аржентина: Ромеро, Сабалета, Демикелис, Отаменди, Рохо, Билия, Масчерано (76-Гаго), Пасторе (73-Банега), Меси, Агуеро (80-Игуаин), Ди Мария.

Парагвай: Вилар, Валдес (56-Ромеро), Да Силва, Агилар, Пирис, Гонзалес (27-Бобадийя), Касерес, Ортис, Бенитес, Хаедо, Санта Крус (30-Бариос).

Ж.К. – Рохо, Билия (А); Касерес, Да Силва, Ортис (П).